Su sorunu çözüm bekliyor

Alaylar 1, Alaylar 2, Saadetler, Bahçelievler ve Anabağlar Mahalleleri'nde yaşanan su sorunu iyileştirme çalışmalarında ilerleme kaydedilemedi. Mahalle sakinleri seçimler öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor.

Seydişehir Alaylar 1 Mahalle Muhtarı Hasan Hakan Ustaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Alaylar 1 Mahalle sakinlerimizin talebi olan kaliteli (+beş mahallemiz içinde) sağlıklı içme ve kullanma suyu için 2019 yılı son dilekçeyi Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na, 2020 yılında da ilk müracatımızı Çevre ve Şehircilik, Sağlık Bakanlığı’na ekli dilekçemizle yapmış bulunmaktayız. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın ve KOSKİ Genel Müdürlüğüzün bu su sorunumuzu 19 yıldan sonra çözeceğine inanıyorum.”dedi.

ÇALIŞMALAR NE OLDU?

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 26 Şubat 2019 tarihinde yaptığı açıklamada su sorununu çözmek için yeni içme suyu kuyuları çalışmalarına başlandıklarını söylemişti.

Sorunları yakinen takip ettiklerini kaydeden Başkan Tutal, "Çal Tepe mevkiine bağlı içme suyunun içimi sert olduğunu tespit ettik. Suyun kalitesi noktasında tek kusuru içiminin sert olmasıdır. Sağlık noktasında bir tehlike söz konusu değildir. Lakin vatandaşımızın taleplerini değerlendirdik. Çözüm noktasında başta Çevre ve Şehirlilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Konya Büyük Şehir Belediyesi olmak üzere, KOSKİ ile birlikte yeni içme suyu kuyuları için çalışmalara başlamış bulunmaktayız" demişti.

Alaylar 1, Alaylar 2, Saadetler, Bahçelievler ve Anabağlar Mahallesi’nin Çal Tepe su hattına bağlı olması nedeniyle suyunun sert ve içiminin rahat olmadığı bilinmekte. Kızılcalar ve Hacıseyitali ve Karakavak mahallelerinde ise Kuğulu içme suyu pompalarından gelen hattın yetersiz kalmasından dolayı Çal Tepe içme suyu hattından da zaman zaman beslendiği bilgisini veren Seydişehir KOSKİ Müdürlüğü Seydişehir Belediyesi ile koordineli çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydetmişti.