Cumhuriyet çınarlarına ziyaret

Kaymakam Sonel, Nüfus Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfına geçen yıl tespit ettirdiği, Seydişehir merkez, belde ve köylerindeki hayatta olan 1923 doğumlu Cumhuriyet ile yaşıt insanları Cumhuriyet Bayramı öncesi ziyaret etmeye devam etti.

Kaymakam Sonel başkanlığında Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Emniyet Müdürü Ali Gürbunar, Sağlık Müdürü Dr. Ayşegül Candan Harmankaya, Nüfus Müdürü Mustafa Turgut ve Vakıf personelinden oluşan ekip tarafından 1923 doğumlu inasnaların evlerinde ziyaret edilen Cumhuriyet yaşıtları, aynı zamanda sağlık kontrolünden de geçiriliyor.

Kaymakam Tuncay Sonel, yaptığı açıklamada, ilçede geçen yıl 34 olan Cumhuriyet'le yaşıt vatandaşların 5'inin hayatını kaybettiğini belirterek, "Şu an itibariyle hayatta olan 29 Cumhuriyet'le yaşıt dede ve ninelerimizi bu yıl da gezerek onlara hal hatır sormak, varsa ihtiyaçlarını gidermek ve onların gönüllerini almak için ekibimizle birlikte oları evlerinde ziyaret ediyoruz. 29 Ekim kutlamaları programında da yine gelebilecek olan Cumhuriyet yaşıtla-rımıza, gazilerimize ve şehit ailelerimize geçen yıl olduğu gibi protokolde yerlerini ayırıp, bayramı ayrı bir güzellik katmaya çalışacağız. Bu ziyaretler esnasında özellikle Gökçühüyük Köyünde bakıma muhtaç Ayşe Erikçi nine'nin hasta yatağında yaptığı dua ve sevinci, mutluluk gözyaşları bizleri çok duygulandırdı. Onlar her zaman başımızın tacıdır" dedi.

Çavuş beldesinde evinde ziyaret edilen 1923 doğumlu Ayşe Aslan; "Kaymakam oğlumuz ve yanındakiler geçen yıl ziyaret ettiğinde bizler bir kez ziyaret edilir sonra unutuluruz diye düşünmüştük. Ama Tuncay oğlumuz bizleri bir bayramda değil hiçbir zaman yalnız bırakmadı ondan ve yanındakilerden Allah razı olsun" diyerek duygularını dile getirdi.