Ömer Babacan boksta Türkiye üçüncüsü oldu

          23-28 Eylül 2019 tarihleri arasında Konya'da düzenlenen Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda boks dalında mücadele eden Seydişehir Belediyespor Muay Thai sporcusu Ömer Babacan Türkiye 3.’sü oldu.

          Türkiye Boks Federasyonu'nun 2019 faaliyet programında yer alan Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 1. ve 2. grup müsabakaları final müsabakalarıyla sona erdi. 23-28 Eylül 2019 tarihleri arasında Konya'da düzenlenen müsabakaların sonunda ilk üçe giren sporcular 22-27 Aralık 2019 tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenecek olan Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında mücadele etmeye hak kazandı.


          Bu galibiyetle gruplardan çıkıp Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında mücadele etme hakkı kazanan Ömer Babacan: “Çok çalışıp bir maç mağlubiyetle kaçırdığım birincilik idealimi Türkiye Şampiyonasında gerçekleştirmek hedefim. Muay Thai’dan sonra boks sporunda da Seydişehir’imizin adını duyurduğum için çok gururluyum. Müsabakalara girmem de beni destekleyen Fen işleri müdürümüz İsa Çiftçi bey ve Belediye Başkanımız Mehmet Tutal Bey’e çok teşekkür ediyorum. Müsabakalar boyunca bana yardımcı olan Ziya Ak hocama ve Türkiye Boks Federasyonu Başhakemine şükranlarımı sunuyorum. Hayatımda ilk defa boks müsabakasına girmeme rağmen dereceyle dönmemi sağlayan, beni bugünlere kadar yetiştiren, kol kanat geren Serkan Yıldız hocama can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

          Antrenör Serkan Yıldız ise, “Muay Thai’dan sonra boks gibi önemli bir olimpik sporda da kısa sürede başarılar gelmesi gerçekten guru verici. Muay Thai ile birlikte alt yapısını oluşturduğumuz boksta da bizi izlemeye devam edin” dedi.

          Final müsabakaları sonunda sporculara madalyalarını Boks Federasyonu Asbaşkanı Recep Çınar, Boks Federasyonu Asbaşkanı Yavuz Can, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu taktim etti.