İlçemizde vahşi çöp depolama tarih olacak

         Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Seydişehir Belediyesinin daha temiz, daha yaşanabilir bir Seydişehir için yürüttüğü çalışmalar hız kazandı.

         Başkan Tutal, yeni kurulması planlanan Katı Atık Depolama Tesisleri kurulması noktasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın talimatı ile Çevre Koruma Dairesi Başkanı Dr. Serdar Koyuncu ve yönetimi ile yer belirleme çalışmaları için incelemelerde bulundu.

         Şehrin her noktasına dokunan çalışmalarıyla dikkati çeken Belediye Başkanı Mehmet Tutal, hem çevre hem de insan sağlığını önemseyen ciddi projeleri hayata geçiriyor.

         Yıllardır Seydişehir'de çöplerin düzenli olarak bertaraf edilebileceği bir çöp depolama merkezinin olmamasının büyük bir sorun oluşturduğunu kaydeden Başkan Tutal, "Çöplerin düzenli depolaması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını yapmak, projeleri hazırlamak ve gerekli tesisleri kurmak, tıbbi ve tehlikeli atıklar için gerekli bertaraf tesislerinin çalışmaları için yer belirleme çalışmalarına başladık. Temel amacımız çöp sorununu minimum bir seviyeye indirmek. Şehrimize kazandıracağımız katı atık dönüşüm tesisi ile atıklarımızın geri dönüşümünü sağlayacağız" dedi.

BAŞKAN TUTAL, KATI ATIK TESİSİMİZDE ENERJİ ÜRETİMİ YAPILACAK

         Yapılması planlanan katı atık dönüşüm ve bertaraf tesisin aynı zamanda enerji üretimi de gerçekleştireceğini vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, " Yapılacak olan tesiste atıkların geri dönüşümünden elektrik üretimi gerçekleştireceğiz. Son teknoloji ekolojik sistemler sayesinde tesis çevresine herhangi bir koku vermeyecektir. Tesisin kurulacağı yer noktasında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanımız Dr. Serdar Koyuncu ve yönetimi ile birlikte incelemelerde bulunduk. Uygun görülen bir noktada inşa edilecek tesis ilçemizi vahşi depolamanın sıkıntılarından kurtaracaktır. Kurulacak tesisimiz, yerleşim alanlarına uzak olup, herhangi bir rahatsızlık vermeyecektir. Çevre sağlığı korunacak ekolojik dengenin devamlılığı sağlanacaktır."şeklinde konuştu.