Suğla Ovası'nda karpuz hasadı başladı
Karpuz üreticisinin bu yıl yüksek verim beklediği bölgede 15 Temmuz itibarı kesilmeye başlayan karpuzlar tezgâhlarda satılmaya başladı.
Suğla Ovası'nın bereketli topraklarında yetişen karpuzlar, Adana Antalya bölgesindeki karpuz hasadının bittiği dönemde tarladan toplanmaya başlamasıyla biliniyor.
Karpuz üretici Sadık Atalay AA muhabirine yaptığı açıklama "Seydişehir Bağra Mahallesi'nde naylon seraların altında erken dönem ekim yaparak karpuz üreticiliği yapıyoruz. İlk hasadımızın kesimine başladık. Bu yıl karpuz alım fiyatlarının üreticinin yüzünü güldüreceğine inanıyorum." dedi
Üreticiden aldığı karpuzları satan Ramazan Yalçın ise, Suğla karpuzunun çok lezzetli olduğunu, ilk ürünleri tezgâhlarda satışa sunduklarını söyledi.