Çocuk ve gençlere ‘sıfır atık’ anlatıldı

       Seydişehir’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “sıfır atık” projesi kapsamında çocuk ve gençlere yönelik olarak “sıfır atık için ben de varım” konulu etkinlik düzenlendi.

       Seydişehir’de, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayeleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “sıfır atık” projesi kapsamında çocuklara yönelik olarak “sıfır atık için ben de varım” konulu etkinlik düzenlendi.

       Sıfır atık projesinin daha geniş kitlelere duyurmak, çocuk ve gençlerde farkındalığı artırmak amacıyla Seydişehir 'e gelen Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “sıfır atık için ben de varım” gezici aracı, Seydişehir Belediyesi’nin evsahipliğinde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda çocuk ve gençlerle buluştu. 
       Etkinlik kapsamında çocuklardan atıkları sınıflara göre oluşturulan kutulara atmaları istendi. Böylece çocuklara atıkları çevreye değil toplama kutularına atarak israfı önleyip, çevreye gereken önemi vermeleri gerektiği anlatıldı.

        Maskot ve animasyon ekibinin sahne aldığı etkinlik sonunda bu verilen bilgilerden etkinliğe katılan öğrencilere sorular sorularak bilen öğrencilere; çevre tişörtü ve şapkası hediye edildi.