Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

 

         İftar programında konuşan Kaymakam Aydın Erdoğan misafirlere  hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında; “Şehitlerimiz bu vatana olan borçlarını canları ile ödediler. Allah onlardan ve gazilerimizden ebediyen razı olsun. Bizler de onların emanet ettiği bu vatanı ne pahasına olursa olsun korumaya geliştirmeye devam edeceğiz. Bize düşende aziz şehitlerimizin geride bıraktığı yakınlarına emanetlerine sahip çıkarak aziz hatıralarını canlı tutmak ve gelecek  nesillere güzel vatanımızın ne tür bedeller verilerek elde edildiğini anlatmaktır. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Onların dertleri dertlerimiz mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.”dedi.

         Başkan Mehmet Tutal’da yaptığı konuşmasında. “İslam dini kardeşlik ve birliğe önem verir. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki bütün  dünyanın gözü bizde. Böyle bir coğrafyada yaşamanın tabi ki bedeli  var. Ama şükürler olsun tüm oynanan oyunlara rağmen kardeşliğimiz ve  birliğimiz sayesinde  dimdik ayaktayız. Bu mukaddes vatanı korumak  için şehit olan kardeşlerimizi  bu vesile ile bir daha şükranla anarken gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler  diliyoruz. Şehit ailelerimiz ve  gazilerimiz bizim her şeyimizdir. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehit ailelerimiz ve gazilerimizin tüm  isteklerini yerine  getirmek  için Seydişehir Belediyesi olarak var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

         İftar yemeğinden sonra konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit,Dul ve Yetimleri Derneği Seydişehir Şubesi Başkanı Yakup Söğüt ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emin Karabirer konuşma yaparak iftara katılanların yaklaşan Kadir  gecelerini ve Ramazan Bayramlarını kutladılar. Mübarek ramazan ayında kendilerini ve dernek üyelerini iftar sofrasında bir araya getirdikleri için Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan’a ve Seydişehir  Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a ve iftar yemeğinin sponsoru olan Eti A.Ş. yetkililerine teşekkür ettiler.

         Seydişehir’de bir dinlenme tesisinde organize edilen iftar yemeğine şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra Kaymakam Aydın Erdoğan, Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç, Belediye  Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, Askerlik Şube Başkan vekili Murat Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, İlçe Müftüsü Adem Bebek, iftar yemeğinin sponsoru Eti A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Arıkan, savcı  ve hakimler, Seydişehir Baro temsilcisi Osman Kerpiç, siyasi parti  temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.