Siyaset akademisi başladı

AK Parti tarafından organize edilen Yerel Yönetimler Programı 4 ‘Siyaset Akademisi’ seminerlerinin ilki Seydişehir Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda başladı.

Seydişehir'de 8 hafta boyunca pazar günleri yapılacak olan seminer-lerin ilkine Seydişehir-lilerin yanı sıra Antalya ve Konya’nın yakın ilçelerinden de dinle-yiciler katıldı.

Siyaset Akade-misi’nin AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış programına Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’nın yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, parti yöneticileri ve akademisyenler katıldı. Seminere katılan partililerin yoğunluğu gözlerden kaçmadı.

Seminerin açılış konuşması Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay tarafından yapıldı. Başkan Atalay, etkinliğin Seydişehir de yapılan ilk akademi programı olmasından dolayı önem arz ettiğine dikkat çekerek tatlı rekabetin siyasette kalite getire-ceğine dikkat çekti.

Akademinin açılış programında ikinci konuşma Ak Parti Konya İl Başkan Vekili Mustafa Dündar tarafın-dan yapıldı. Dündar yaptığı konuşmada küçük siyasi hesapların kimseye bir şey kazandırmayacağına vurgu yaparak seviyeli siyaset yapma düşüncelerini yineledi.

AK Parti Milletvekili Mustafa Kabakçı ise siyasetin bir sevda olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Siyaset yapmak isteyenin bir sevdası olmalı. Sevdanız olmazsa o size bir dert olur ve öldürür. Sevda-nıza dertlendiğiniz kadar muvaffak olursu-nuz. Lafı köpürtmeyin. Siyaset akademisine devam edecek olan sizler duyduklarınızın duyduğunuz yerde kalması gerektiğini unutmayın." dedi.

Siyaset Akade-misi’nin ilk seminerini Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek verdi.

Başkan Akyürek siyasette edindiği tecrübeleri akademiye katılanlarla paylaştı. Yeni yerel yönetimler yasası uyarınca Seydişehir ilçesinin de Konya’nın merkez ilçeleri Meram ve Selçuklu gibi metropol ilçe statüsüne taşındığına dikkat çeken Başkan Akyürek, 2014 Mart seçimleri sonrası yeni yapılanma ile hareket edileceğini şu anda ise mevcut hallerin tespitine başlandığına vurgu yaptı.

Siyaset Akademisi 8 hafta boyunca pazar günleri sürecek ve birbirinden farklı alanında uzman siyaset bilimcilere ev sahipliği yapacak. Akademiye katılmak isteyenlerin başvuruları şahsen yapılan başvuruların yanı sıra internet yoluyla da alınmıştı.