Seydişehir yardım bekliyor!..

Seydişehir’de 10 Ocak 2017 Salı gününden itibaren başlayan elektrik kesintisi sonrası çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Yaşanan kesintiler sonrası yaklaşık 36 saat sonra şehrin bazı noktalarına perşembe günü sabah saatlerinden itibaren enerji verilmeye başladı. Yeni sanayi civarında ana hatların yıkılması, merkez ve taşra mahallelerde onlarca enerji nakil hattının zarar görmesi sonrası Konya ve çevre ilçelerden sağlanan takviye ekipler tarafından gece gündüz çalışmalar devam ediyor.

 

ENERJİ VERİLME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Taraşcı Mahallesi’nden sağlanan ek enerji nakli ile yeni bir hat çekilerek şehrin daha önce yer altına alınan bazı bölümlerine elektrik verilirken, diğer bölümlere ise enerji verilme çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan kesintinin başlamasından yaklaşık 55 saat geçmesine rağmen şehir merkezi ve bağlı mahallelerde hala elektrik kesintisi devam ediyor.

Bir yandan yıkılan enerji hatlarının yenilenmesi devam ederken, diğer yandan alternatif enerji verme çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği kaydedildi. Bu arada yarından itibaren şehrin büyük bir kısmına enerji verileceği belirtiliyor.

 

SU, MUM, ISITMA CİHAZI BULUNAMIYOR

 Yoğun kar yağışı nedeniyle esnafların birçoğu işyerini açmazken, şehirde mum, tüp, su gibi bazı temel gıdalarda da fahiş fiyat artışı yaşanıyor. Yaşanan duruma adeta isyan eden vatandaşlar, 25 kuruşluk mumu 2 liraya 4 liraya ancak alabiliyoruz. Marketlerde içme suyu bulunmuyor. Adeta her şey karaborsa olmuş durumda” şeklinde veryansın ediyor.

Öte yandan Akseki-Seydişehir karayolunun kar yağışı sonucu salı günü saat 15.00 sıralarında ulaşıma kapanmasının ardından karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekipler, iş makineleri ve kar püskürtme araçlarıyla 2 günden beri kapalı olan yolu trafiğe açmaya çalışıyor. Sürücüler, dinlenme tesislerine yönlendiriliyor.

 

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Uzun süre yaşanan elektrik kesintisi ve yoğun kar sonrası birçok işyeri, depo ve fabrikada göçük meydana geldiğini belirten vatandaşlar Seydişehir ve bölgesinin afet bölgesi ilan edilmesini istiyor.

Günlük hayatı durduran yoğun kar yağışının tarım alanlarında da su baskınlarına yol açtığını kaydeden vatandaşlar, “Yoğun yağış, buzlanma ve elektrik kesintileri nedeniyle okullar günlerdir tatil ediliyor. Tek tesellimiz herhangi bir can kaybı meydana gelmemesi. Ancak yaşanan bu felakette ciddi miktarlarda maddi zararlar var.” şeklinde konuştu.

 

HASAR TESBİTİ YAPILSIN

Zarar gören bölgelerin tespiti için şehir genelinde hasar tesbiti yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Tarım alanları sular altında kaldı, seralar yıkıldı, ürünler risk altında. Yoğun kar yağışından dolayı mağdur olan çiftçilerin zararının tespit edilmesi, yine çöken çatılar nedeniyle zarar gören fabrikaların belirlenmesi, ev, depo, ahırların tespit edilmesi gerekiyor. Elektrik kesintileri ve gidip gelmesi nedeniyle ev ve işyerlerinde birçok elektronik cihaz da zarar görmüş durumda. Yetkililerin Seydişehir ve çevresinde yaşanan bu duruma biran önce el atmasını bekliyoruz” diye konuştu.