En başarılı öğrenciler KGTÜ’yü tercih etti
Torku markasının mimarı, Türkiye’nin en büyük 37. Sanayi Kuruluşu olan Konya Şeker A.Ş. ve Anadolu Birlik Holding (ABH) desteği ile kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ), kapılarını öğrencilere açtığı ilk sene elde ettiği yerleştirme puanlarıyla büyük bir başarıya imza atmıştır.
- Öğrencilerden büyük ilgi gören üniversitemiz, tüm programlarına yerleşen öğrencilerinin tamamını ilk 40.000 içine giren başarılı öğrencilerden almıştır. Bu başarıyı perçinleyen bir diğer husus KGTÜ’yeyerleşen öğrencilerin %94’ü üniversiteye ilk 3 tercihlerinde yer vermiş olmasıdır.
- Bu özelliğiyle bilinçli bir tercihe yönelen öğrencilerinen çok tercih ettiği üniversiteler arasında da yer aldığını göstermiştir.
- Türkiye’nin 22 farklı ilinden öğrencilerin yerleştiği üniversitemiz, bu özelliğiyle “bölgesel değil ulusal alandan öğrencinin ilgisini çekebildiğini göstermiştir.
-Üniversitemiz bünyesinde bulundurduğu Gıda Mühendisliği ve Biyomühendislik bölümlerinde Türkiye’deki en yüksek puanla öğrenci kabul eden üniversite konumuna gelirken, tarımla ilgili Türkiye’deki tüm bölümler içerisinde de büyük farkla zirveye yerleşmiştir.
ÇİFTÇİLER KONYA ŞEKER ÖNDERLİĞİNDE TARIM VE GIDA SEKTÖRÜNÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMALARIN ODAĞINA YERLEŞTİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ FEDÂKARLIĞI GÖZE ALDIKLARINI GÖSTERMİŞTİR.
Konya Şeker A.Ş.’nin sermaye desteğiyle oluşturulan Bilimsel Araştırma, Teknoloji, Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, vakıf üniversiteleri arasında alışılmışın dışındaki burs politikasıyla dikkat çekmiştir.
- Öğrencilerine Türkiye’nin en kapsamlı burs paketlerinden bir tanesini sağlayan üniversite, bir vakıf üniversitesi olmasına karşın, tüm öğrencilerini tam burslu olarak kabul ediyor. Öğrencilerine sunduğu ücretsiz yurt ve aylık başarı burslarına ilaveten, üniversitenin Anadolu Birlik Holding ile imzaladığı özel bir protokol kapsamında, tüm öğrencilerine mezuniyet sonrası pek çok farklı alanda işe yerleştirme garantisi sağlanacaktır.
- Bu durum Türk çiftçisinin “ Kim var? Dendiğinde Etrafına bakmadan Ben!” diyerek 2023 hedeflerinin de ötesinin planlarını yaptığını göstermektedir.
Kısaca kendi problemlerinin çözümü için gövdesini taşın altına koyan çiftçimiz “TARIM VE GIDA ALANINDAKİ KISIR DÖNGÜ ZİNCİRİNİ KIRMAK İÇİN” güçlü bir bilimsel yatırım hamlesi yapmıştır.
ÜNİVERSİTE SANAYİ İLE İÇ İÇE
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, İngilizce eğitim verecek ve öğrencilere eğitimleri sırasında ulusal ve uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alma fırsatı tanıyacaktır.
- Konya Şeker A.Ş, ABH ve bu güzide kuruluşlarımızın ürün markası olan TORKU’nun fabrika ve tesisleri öğrencilerimizin uygulama alanı olarak kullanılacak olması “sahaya hazır mühendis” yetiştirilmesi için en büyük hazinemizdir. Yurt dışı Üniversitelerin bile öğrencilerine staj yaptırmak için çabaladığı tesislerin bizim kurucu irademiz olmasının “ne kadar kıymetli olduğu ilk mezunlarımızın sahaya çıktığı gün anlaşılacaktır”.
- Sanayi ile iç içe, uygulama odaklı bir eğitimi benimseyen üniversitede, öğrencilerin mezun olmadan kendi alanlarında kayda değer bir tecrübeye sahip olmaları hedefleniyor.
- Üniversitenin, fakülteler altında yer alan üst programlara öğrenci kabul etmesi sayesinde öğrenciler, yerleştikleri programda yer alan bölümleri, ortak ders programı süresince tanıma şansına sahip olacak ve ortak program sonunda aynı program altında yer alan diledikleri bölümü seçebileceklerdir.
KURUCU BAŞKAN RECEP KONUK ÖNDERLİĞİNDEKİ ÇİFTÇİLERE MİNNETTARIZ
Üniversitemizdeki idari ve öğretim kadrosundan Mütevelli Heyetine tüm kadro olarak; Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin, Kurucu Başkanımız Recep Konuk’un vizyonu doğrultusunda uzun bir hazırlık süreci sonunda kurulduğu ve geliştirildiğini özellikle belirtmek isteriz.
Yıllar süren hazırlık çalışmalarının “Üniversite Tercihlerindeki Başarı” ile perçinlenmesi herkesi mutlu etmiştir. Bu süreçte görev alanlar birinci aşamanın başarılı bir şekilde atlatılması ile amaca yönelik inançlarını heyecanla tazelemişlerdir.
Torku markasının mimarı Konya Şeker A.Ş. ve Anadolu Birlik Holding’e üniversitenin kurulumu ve gelişmesi sürecindeki desteklerinden ötürü minnetle teşekkür ederiz. Üniversitenin elde ettiği başarının arkasında çiftçilerin alın teri olduğu bir hakikattir.
Bu süreçte başta Devlet erkânı ve YÖK olmak üzere Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi’ne de Rektörleri nezdinde verilen destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Ayrıca kuruluş aşamamızda KOP (Konya Ovası Projesi) Bölgesi Üniversiteler Birliğine (ÜNİKOP) de üniversitenin gelişim sürecine yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür ederiz.