Ak Parti binlerce kişiyi iftarda buluşturdu

AK Parti İl Teşkilatı tarafından sürdürülen "Ramazan Sevincini Paylaşıyoruz" ilçe iftarları Seydişehir'de de ve muhteşem bir katılımla gerçekleştirildi. 12 binin üzerinde Seydişehirlinin iftarını açtığı programda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; "Bugün Seyit Harun Bulvarı'nı dolduran binlerce vatandaşımız aslında ülkemizin 76 milyonunun da bir özeti. Bu, ülkemizin birliğinin de bir göstergesidir" dedi.

AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları ile belediye başkanlıklarını birlikte düzenlediği "Ramazan Sevincini Paylaşıyoruz" ilçe iftar programları, Seydişehir'de de düzenlendi.

SEYDİŞEHİR İLÇE İFTARINA 12 BİN KİŞİ KATILDI

 

Seyit Harun Bulvarı'nda gerçekleştirilen iftara 12 binin üzerinde vatandaş katıldı. Programa ayrıca AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Harun Tüfekçi, Hüseyin Üzülmez ve Gülay Samancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi ve İl Gençlik Kolları Yönetimi, İl Kadın Kolları Yönetimi, AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ile birçok ilçenin başkan ve yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti Seydişehir ilçe teşkilatı ile belde yönetimleri katıldı.

ATALAY; "BU TABLO BİZLERİ GURURLANDIRIYOR"

 

İftar öncesinde davetlilere seslenen AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, iftar yemeği için meydanı dolduran Seydişehir halkına teşekkür etti. Atalay; "Bu güzel meydanda sizlerle bir araya gelmek çok güzel bir duygu. Bu ortam bizleri çok mutlu etti gururlandırdı. Ama sizden ricam Mısır'da Suriye'de, Miyanmar ve daha birçok yerde baskı ve zulüm altında yaşam mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimiz için de dua etmeniz" dedi.

SORGUN; "76 MİLYONUN ÖZETİ BUGÜN BURADA"

 

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da iftara büyük ilgiden dolayı ilçe halkına teşekkür etti. İl Başkanı Ahmet Sorgun; "Bir Türkiye manzarası görmek isteyenler Seydişehir'e gelsin. Çocuklarıyla, eşleriyle, amcalarıyla, yaşlılarıyla gençleriyle her yaş ve görüşten binlerce insanımız bugün Seyit Harun Bulvarı'nı doldurdu. Ben bu güzel tablo için öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. İşte 76 milyonun bir özeti bugün burada. Birliğimizin, kardeşliğimizin ve dostluğumuzun göstergesi bu. Seydişehir'e yakışan buydu ve sizler bugün bu meydanı doldurarak kendinize yakışanı yaptınız. Birliğimizi, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu bir kez daha kanıtladınız. Allah tuttuğunuz oruçları ve ibadetlerinizi kabul etsin. Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

TÜFEKÇİ; "HİZMETİN NEFERİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi de ilçe halkına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tüfekçi şunları dile getirdi;

"Ne güzel bir birliktelik oluştu. Cenabı Allah ülkemizin birliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Allahın izni ile bizden bir tuğla bile koparamayacaklar. İnşallah bu birlikteliğimiz bir ömür boyu sürsün. Bu insan bu toplum hizmete susamış. Bizler de inşallah hizmetin neferliğini sürdüreceğiz. Yeni büyükşehir yasası ile daha güzel ve büyük hizmetlere imza atılacak. Şu anda Mısır, Suriye, Somali, Afganistan, Pakistan, Myanmar ve daha birçok ülkede Müslüman kanı akıtılıyor. Bizlerde onlara dualarımızı eksik etmeyelim ve onlar da bizler gibi huzura, özgürlüğe kavuşsunlar inşallah."

ÜZÜLMEZ; "GEZİ HÜKÜMETİ DEVİRME PROVASIYDI"

 

AK Parti iktidarının 10,5 yılda Türkiye'ye birçok önemli hizmetler kazandırdığını dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, bunu çekemeyen bazı güçlerin Gezi Parkı eylemlerini kullanarak hükümeti devirmeye çalıştığına vurgu yaptı.

Üzülmez; "Bugün burada sizlerle bir aradayız ama sizler ve bizler kadar bu mutluluğu yaşayamayan kardeşlerimiz var. Dünyanın birçok ülkesinde mağdur ve mazlum Müslüman kardeşlerimiz var. Onlara dualarımızı eksik etmeyelim. Ülkemiz 10,5 yıldır AK Parti iktidarı sayesinde önemli birçok hizmete kavuştu. Eğitimden sağlığa, ekonomiden eğitime ulaşımdan dış politikadaki gelişmeleri yaşıyorsunuz. Tüm bu gelişme ve değişimler sizlerin desteği ve isteği ile yapılıyor. Ancak bu gelişmeleri ve birliğimiz çekemeyenler ülkemizde yabancı güçlerin emelleri ile bazı girişimlerde bulunuyor. Ama biz bu birlikteliğimiz sayesinde onlara fırsat vermeyeceğiz. Gezi Parkı çevreci olay değil; sandıkta galip gelemeyenlerin hükümeti devirme provasıydı. Ama milletimiz onları bu yollarından döndürdü" ifadelerini kullandı.

AKYÜREK; "KONYAMIZDA HİZMET GİTMEMİŞ HİÇBİR YER KALMADI"

 

"Ramazan- ı Şerif'in artık sonuna geldik. Cenab -ı Hak, tuttuğumuz oruçları ve ibadetleri kabul etsin" diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konya'da bu yıl Ramazan'ı dolu dolu geçirdiklerini söyledi.

Belediye olarak bu Ramazan ayında 250 binin üzerinde vatandaşı mahalle iftarlarında bir araya getirdiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, konuşmasın şöyle tamamladı; "Konyamızda bu Ramazan'da her mahallede Ramazan coşkusu yaşadık. Komşuluk ilişkilerimiz daha güçlendi. Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir ayrım yapmadan bu yıl 250 binin üzerinde vatandaşımızı iftar sofralarında buluşturduk. Yerel yönetimler olarak çok çaba gösteriyoruz ve şunu açıkça ifade edebiliriz ki Konyamızda hizmet gitmemiş hiçbir yer kalmadı. Konyamız adeta bir oya gibi işlendi işlenmeye devam ediliyor. Yeni büyükşehir yasası ile Seydişehir ahırlı, Akören veya Derebucak'ın meram veya Selçukludan farkı kalmadı. Artık her yer Konya ve bizleri daha güzel yarınlar bekliyor. Şimdi ilçemizin her belde ve köyümüzün artık Konya merkez gibi olma sürecini yaşıyoruz."

Konuşmaların ardından Seyit Harun Bulvarı'nı dolduran binlerce vatandaş aynı sofralarda iftarını açmanın mutluluk ve huzurunu yaşadı.