Konurer, bağımsız aday mı oluyor?

Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanlığı’ndan belediye başkan adaylığı için parti onayıyla istifa eden Mustafa Konurer’in yaşanan son gelişmeler üzerine bağımsız başkan adayı olacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Ak Parti Seydişehir İlçe eski Başkanı Mustafa Konurer’in, aday gösterilmeyeceği söylentileri üzerine ilçe yönetimi ve teşkilat üyeleri bir basın açıklaması yapmış ve ‘dayatılan bir aday istemiyoruz’ diyerek ayaklanmıştı.

İlçe belediye başkan adayının birtakım kişiler tarafından belirlendiğini savunan partililer protesto yapmış “Bu durum teşkilatları yok sayarak ‘ben yaptım oldu' mantığından başka bir şey değildir. Karar gözden geçirilsin yoksa tüm teşkilat olarak istifa edeceğiz” açıklamasında bulunmuşlardı.

Yaşanan gelişmeler üzerine İlçe Başkanı Sadettin Kuyucak ve yönetim kurulu üyeleri önceki gün Konya İl Başkanlığı’na istifalarını sunmuş ve teşkilat üyelerinin; bu karar üzerine eski ilçe başkanları Mustafa Konurer’i partili partisiz tüm kesimlerden gelen yoğun istek ve talepler üzerine bağımsız belediye başkan adayı olarak seçimlere sokmak için harekete geçtikleri öğrenildi.

Öte yandan Mustafa Konurer’in Ak Parti’nin Belediye Başkan Adaylarını açıklamasından sonra bağımsız belediye başkan adaylığı ile ilgili nihai kararını açıklaması bekleniyor.