Listeler açıklandı; Seydişehir tatmin olmadı!..

Konya'yı TBMM’de temsil edecek 15 milletvekili için siyasi partilerin aday listeleri açıklandı. Seydişehir ve bölgesi için listeler genelde tatmin edici olmazken, listeler ve isimler önümüzdeki günlerde kıyasıya bir yarış yaşanacağın da işaretlerini verdi.

 

24 Haziran seçimlerine giden yolda, kritik bir dönemeç daha geçildi. Seçimlere katılma hakkı bulunan siyasi partiler, Milletvekili aday listelerini önceki gün YSK’ya teslim etti. Konya’yı 27.dönemde parlamentoda temsil edecek 15 Milletvekili için kıyasıya bir yarış yaşanacak. Bu yarış Milletvekili aday listelerine de yansıdı. Seçimin kritik noktası olan Seydişehir ve bölgesi, siyasi partilerin aday listesinde tatmin edici neticeler alamadı. Parti listeleri için yapılan yorumlar ise Seydişehir’in adeta yok sayıldığı.

 

PARTİLERDEKİ SEYDİŞEHİRLİ DURUMU

Seçimin en güçlü Partisi AK Parti’de birinci sırada Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun yer alırken, listenin 12. sırasında Seydişehirli bir isim olan Mehmet Akif Yılmaz yer aldı.

CHP’de ise liste başını Abdullatif Şener oluştururken, listenin 7.sırasında Seydişehirli bir isim olan İsmail Ünsal ve 12.sıra da ise Hikmet Balcı yer aldı. Seçime katılan diğer partilerde ise Seydişehirli bir ismin olmadığı kaydedildi.