Seydişehir Komek açıldı

Vatandaşların ücretsiz olarak yararlandığı, kendi alanında model olan Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ilçelere taşınarak halkın büyük katılımı sağlandı.
Seyit Harun İş Merkezi'nde açılışı yapılan programa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milletvekili Mustafa Baloğlu, Milletvekili Adayları Gülseren Işık, Dr. Hüsniye Erdoğan, Ömer Faruk Kanık, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, yönetim Kurulu Üyeleri,  daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesinin markalarından olan Meslek Edindirme Kursları merkezinin açılışının hayırlı olmasını dileyerek, "Özellikle hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum.  Seydişehir Belediye Başkanımız ile çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. KOMEK'e 260 binden fazla kardeşimiz üyedir.  Halk üniversitesi niteliğinde olan KOMEK, insanlarımızı meslek sahibi yapmaktadır." dedi.
Akyürek, şu anda açılışı yapılacak binanın geçici bir bina olduğunu ifade ederek, KOMEK'in ileride yeni bir merkez ve lokalde hizmet vermeye başlayacağının müjdesini verdi. 

ŞEHİR KONAĞI VE HANIMLAR LOKALİ YAPILACAK
Şehir konağı ve hanımlar lokalinin yapılması için start verdiklerini ifade eden Akyürek, "Seyit Harun Projesi'ne başlayacağız. Diğer yandan Seydişehir'e özel bir proje yapacağız. Seyit Harun Cami'inin çevresini üç etaplık bir proje ile yapacağız. İlk etabın maliyeti 13 milyon liradır. Kısa sürede çalışmalara başlayacağız ve burası Alaaddin Tepesi gibi bir cazibe merkezi olacak.
Ayrıca şehir içi yollarımızın yapılması için 8 milyon liralık malzeme ihalesini yaptık, çalışmalara başlıyoruz. Mahallelerimizin yollarını yapmak için de 5 milyon liralık malzeme ihalesini yaptık, üç yıl içinde çalışmaları tamamlayacağız. Her mahalleye itfaiye vermeye başladık. Buradan KOMEK'in hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Mustafa Baloğlu, "Güzel hizmetleri için Belediye Başkanı-mıza teşekkür ediyorum. Seyit Harun Camii'nin çevresi düzenlenecek,  KOMEK zaten bir marka. Yollarımız yapılacak, bu hizmetler için tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

SEYDİŞEHİR' İN TARİHİ DEĞİŞECEK
Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise yaptığı konuşmada, "Göreve geleli bir yılımızı tamamladık, Seçim beyannamemizdeki tüm projelerimize başladık,  bu projeleri Büyükşehir Belediye meclisimizden geçirdik. Ben Başkanımız Tahir Akyürek' e teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Seydişehir'in tarihini değiştireceğiz." dedi.
Daha sonra KOMEK' in açılışı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milletvekili Mustafa Baloğlu, Milletvekili adayları Gülseren Işık,  Dr. Hüsniye Erdoğan, Ömer Faruk Kanık, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer tarafından yapılarak kurs merkezleri gezildi.
Açılışın ardından Başkan Akyürek, protokol üyeleri ve 55 mahalle muhtarı, Şaban Cengiz Kültür Merkezi'nde istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Akyürek Şehir Konağının inşası için protokolü imzalayarak hayırlı olsun dedi.