Seydişehir kara teslim oldu

Dün sabah başlayan kar yağışı ilçe merkezi ve Konya-Seydişehir-Antalya karayolunda ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle ilçede eğitime iki günlük ara verildi.

Sabah başlayan ve giderek etkisini artıran kar yağışı kenti beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, özellikle Seydişehir- Antalya yolu Alacabel mevkisinde kar kalınlığı bir metreye yaklaştı.

Kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde belediye ekipleri, Seydişehir-Konya ve Seydişehir-Antalya karayollarında ekipler yolu trafiğe açık tutabilmek için sürekli kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Bölge trafik ekipleri ise Seydişehir'den Antalya istikametine zincirsiz araç bırakmazken çekici türü araçlar petrol istasyon-larında bekletiliyor.

Vatandaşlar sabah saatlerinden bu yana lastik ve zincir satışı yapan iş yerlerine akın ederek araçlarına zincir ve kar lastiği alıyor.

Eğitime kar engeli

 

 

Seydişehir'de aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle okullar bugün de tatil edildi.

Dün sabah saatlerinde başlayan ve yarım metrenin üzerine çıkan kar yağışı nedeniyle dün sabah Seydişehir'de eğitim öğretime ara verilmişti. Kar yağışının devam etmesi üzerine ilçede kar tatili bir gün daha uzatılırken, TEOG sınavına girecek öğrenciler ise alınan önlemler ile normal olarak bugün ve yarın sınavlarına girecekler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Tuncay Sonel, "Seydişehir'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim okulları 26 Kasım 2014 Çarşamba günü 1 gün tatil edildi. Yarın yapılacak TEOG sınavına ilişkin ise ilçe sınav merkezleri bütün hazırlıklarını tamamlamış olup TEOG girecek öğrenciler ve bu sınavda görev alanlar tatil kapsamında olma-yacak ve TEOG sınavı yapılacaktır. Bugün ve Perşembe günü sınava girecek olan bin 8 orta son sınıf öğren-cilerimize başarılar diliyorum" dedi.