Bu yılın teması 'Cami ve gençlik'

Seydişehir İlçe Müftüsü Kemal Demirel, bu yıl 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan 'Camiler ve Din Görev-lileri Haftası' nedeniyle bilgi verdi.

Bu yılın temasının 'Cami ve Gençlik' olduğunu ifade eden Demirel, haftanın hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olmasını dileyerek şu ifadelere yer verdi:

"1986 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk haftasını 'Camiler Haftası' olarak kutlayan Başkanlığımız, 2003 yılından itibaren bu haftayı 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak kutlanmaktadır. Öncelikle bu haftanın, ülkemiz, milletimiz ve siz değerli meslektaşlarım için hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Bu sene 1 - 7 Ekim tarihleri arasında kutlanması gereken haftanın, kurban bayramı nedeniyle 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenle-neceği etkinlerde 'Cami ve Gençlik' temasını ana konu olarak kararlaştırılmıştır

Bilindiği üzere, genel idare içerisinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütme, din konusunda toplumu aydınlatma ve ibadet yerlerini yönetme görevini yerine getiren bir kamu kurumudur.

Görevlilerimizin ülke genelinde toplumun bütün kesimlerine yöne-lik olarak gerçekleştir-dikleri ve giderek yoğunluk kazanan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanında, çevre bilinci oluşturma, insan hakları, eşitlik, hoşgörü, sevgi ve barış gibi evrensel değerleri pekiştirme yönünde harcadıkları her türlü çaba takdir ve iftiharla izlenmektedir.

Cemaatle kılınan namazıyla birlikte dinle-nen vaaz ve hutbesiyle birer yaygın eğitim müessesesidir camiler. İnsanı ferdiyetçiliğe sürükleyen modernitenin karşısında insanın sosyal bir varlık olma hürriyetini yaşatan en önemli amillerdendir camiler. Günde beş vakit: 'Allah'ın En Büyük, Tek ve Bir; Hz. Muhammed'in O'nun kulu ve elçisi olduğunu; gerçek mutluluğun ve kurtuluşun Allah'a ibadetle mümkün olabileceğini' dünyaya ilan eden ve bir nevi 'İlahi davet' olan ezanın meskenidir camiler...

Ülkemizin aydınlık dolu yarınlarının inşasında, İslam dininin samimiyet dini olduğunu içtenlikle benimseyen ve buna uygun davranışlar içinde bulunan, misyo-nuna sahip çıkarak gelişmeler ışığında vizyonunu oluşturan din görevlilerine önemli görevler düştüğünü bir kez daha vurguluyor, bütün personelimizin 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutluyor ve hizmetlerinde başarılar diliyor ve bu haftanın vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."