İlk teravih ve ilk sahur bugün

İslam Aleminin mübarek ayı Ramazan bugün kılınacak olan ilk teravih namazı ile başlayacak.

İslam aleminin kutsal ayı, 11 ayın sultanı Ramazan, bugün kılınacak ilk teravih namazının ardından başlıyor. Seydişehir’de ilk imsak 03.36’da keserken, ilk iftar ise 20.25’de yapılacak. Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlanmasından dolayı en kutsal ay olarak da kabul edilen Ramazan’da Müslümanlar oruç tutmak için bugün sahura kalkacak ve yarın günü oruçlu geçirecek.

Kadir Gecesi 13 Temmuz’a denk gelen Ramazan ayında 16 Temmuz Perşembe son oruç tutulacak. 17 Temmuz Cuma günü ise Ramazan Bayramı başlayacak.

Bolluk, bereket ve hoşgörü ayı olarak bilinen Ramazan ayı hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bir döneme denk gelirken, oruç tutacak vatandaşların sahurda bol su içmeleri, sulu yiyeceklerle sahurlarını tamamlamaları, iftar saatlerinde ise aşırı derecede yemekten kaçınmaları öneriliyor.

Vatandaşlar ise Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda iftarlarını açık havada açmak için mesire yerlerine akın edecek. Ramazan ayı içerisinde düzenlenecek etkinlikler farklı bir ayın yaşanmasına da imkan tanıyacak.

 

SEYDİŞEHİR'DE RAMAZAN HAZIRLIKLARI

Seydişehir Belediyesi, ramazan ayında yapmayı planladığı etkinliklerin hazırlıklarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Ramazan ayının maneviyatını yaşatmak için 55 mahallede iftardan sonra farklı etkinliklerin düzenleneceğini dile getiren Tutal, "Ramazanda dini sohbetlerin yanı sıra her hafta vatandaşlarımıza, tiyatro, ilahi ve ezgi konseri, çocuk eğlence programları izlettireceğiz. Ramazan süresince Osmanlı şerbeti, leblebi ikramı, horoz şeker ve Osmanlı macunu, kağıt helva ikram edeceğiz. Vatandaşlarımıza birbirleriyle kaynaşma fırsatı sunacağız. Bu ramazan Seydişehirimizde hayli renkli, eğlenceli ve dolu dolu geçecek" diye konuştu.