“Halka hizmette engel mani değil”

  

          27 yaşındaki engelli Muhammed Uzun, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Hacıseyitali Mahallesi Muhtar Adayı olduğunu açıkladı.                 Bir çay bahçesinde muhtarlık adaylığını açıklayan Muhammed Uzun; “3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle adaylığımı bu anlamlı günde açıklamak istedim. 31 Mart 2019 yerel idareler seçiminde Hacı Seyitali Mahallesi Muhtarlığına adayım. Engellilerin de yerel yönetimde görev alması ve daha aktif olması lazım. Engelliler her işi en güzel şekilde yapıyorlar, bizden vekil oluyor da muhtar neden olmasın.

          Engel bedende değil beyindedir, sloganıyla muhtarlık seçimlerine hazırlandığını söyleyen Uzun, “ 3 Üniversite bitirdim. 2 şiir kitabım yayınlandı. 10 yıldır da yazarlık yapıyorum. Ben de çalışan bir beyin var, fikir var ve en önemlisi de azim var. Doğuştan engelli olmama rağmen karda, kışta, çamurda verdiğim mücadeleyi herkes bilir” ifadelerini kullandı. Mahalleye ortak akılla hizmet etmek istediğinin altını çizen Uzun, “Muhtarlığı kazandığım takdirde en büyük projem mahallemizin erişebilir ve ulaşılabilir olmasını sağlayacağım. Bir defa mahalledeki tüm cadde ve sokaklarını engellilerin kullanıma uygun olmasını sağlayacağım. Herkesin fikirlerini alarak ortak paydalarda projeler üreterek belediye başkanımızla birlikte insanlarımıza faydalı olacağım. Ben pozitif bir ayrımcılık beklemiyorum, seçilemesem de üzülmem. Duyarlılık yaratmak için medeni cesaretimi gösterip aday oldum. Tüm aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum’’ dedi.          Muhammed Uzun’a destek için yanında olduklarını söyleyen Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya ise:

           “Biz, engellilere fırsat verildiğinde neler yapabildiklerini gördük,  her zaman her alanda başarılı olabileceklerini biliyoruz. Muhammed vasıflı biridir. Engelliler derneği olarak arkadaşımızı destekliyor ve arkasındayız.” dedi.

          Engelli avukat İsa Koca ise:

           “Muhammed’i canı yürekten destekliyoruz. Muhtarlık yapmasana bir engeli yok. Toplumda kendini sevdirmiş, toplumla iç içe olan biri Muhammed. Biz Muhammed’in yılda bir sefer değil her gün yanındayız. Seçilip seçilmemenden öte medeni cesaretinden dolayı kutluyorum.” dedi.