Erasmus Projesi Sonuç Bildirimi yayınlandı

Seydişehir Leman-Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seyit Ali Koç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın 2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2014-1-TR01-KA102-005326 numaralı “Bilgi ve Deneyimin Avrupa’da Staj ile Artırılması.” isimli projesi sona ermiştir.

Proje Seydişehir Leman - Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kadınhanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karatay IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Projeye kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 10. ve 11. sınıf öğrencilerinden 14 öğrenci ve 2 öğretmen ile Bilişim Teknolojileri Alanından 14 öğrenci ve 2 öğretmen, toplamda 28 öğrenci ve 4 refakatçi katılmış ve 28 gün süreyle yurtdışı hareketliliğini gerçekleştirmişlerdir.

PROJENİN 1. HAREKETLİLİĞİ:

Seydişehir Leman - Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kadınhanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 16.04.2015 - 13.05.2015 tarihlerinde İspanya’nın Sevilla şehrinde staj faaliyetlerini gerçekleştirilmiş ayrıca hareketlilikte teknik ve kültürel gezilerde yapılmıştır.

PROJENİN 2. HAREKETLİLİĞİ:

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karatay IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 21.05.2015 - 17.06.2015tarihlerindeALMANYA’nınAugsburg şehrine staj faaliyetlerini gerçekleştirilmiştir. Bu hareketlilikte teknik ve kültürel gezilerde yapılmıştır.

Öğrenciler yurtdışına gitmeden önce dil hazırlığı almışlardır.”