En Ağır ve En Lezzetli Karpuz Seçildi

Kalkınma Şölende en lezzetli, en ağır karpuz yarışması düzenlendi.

Son dönemde ürettikleri karpuzların tadı ve ağırlığıyla ismini Türkiye genelinde duyurmaya başlayan Kumluca karpuzları şölene katılanlardan tam not aldı.

Kuğulu Şölen alanında, şölenin dördüncü gününde en ağır olan ve tadı en iyi olan karpuzlar jüri üyeleri tarafından seçildi.

Jüri Başkanlığını İlçe Tarım Orman Müdürü Yavuz Ünüvar'ın yaptığı yarışmada jüri üyeliklerini Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Gevrekli Mahallesi Muhtarı Yakup Uysal yaptı.

Düzenlenen yarışmaya, ağırlıkta 24, en lezzetli karpuz kategorisinde 27 çiftçi katıldı. Yarışmada ilk üçe giren üreticilere ödül olarak karpuz fidesi verildi.

Kendi çocukluk döneminde Bostandere' de karpuz ve kavunun ünlü olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; aradan geçen zaman içinde Kumluca mahallemiz daha güzelini ve en güzelini üretmeye başladı. Eskiden Diyarbakır denilirdi ama, Seydişehir artık bunun önüne geçti. Yaş sebze üretiminde Kumluca ve Suğla havzası son yıllarda öne çıktı. Bunların pazarlanması, paketlenmesi ve soğuk hava deposunda tutulması noktasında paketleme, soğuk hava deposu ve hal çalışmamız devam ediyor. Yukarı kırsal mahallelerimizde çilek üretimi devam ediyor. , 700 yıllık leblebimiz zaten herkesce malum" dedi.

Yarışmada, 22,5 kilogram ağırlığında ki karpuzla Ramazan Yeşil birinci seçildi. Aynı kilogram ağırlığında ki iki karpuz üreticisinin isimleri atılan yazı tura ile belli oldu. Kura sonucu Mustafa Ekinci ikinci, Ömer Aslan üçüncü oldu.