Eğitim Bir-Sen üyeleri kahvaltıda biraraya geldi

Eğitim Bir-Sen Seydişehir Okul Temsilcileri ve ilçemize yeni atanan öğretmenler kahvaltıda bir araya geldi.

Düzenlenen programda konuşan Eğitim Bir-Sen Seydişehir İlçe Başkanı Celal Bican, programa katılanlara teşekkür ederken, şu ifadelere yer verdi:

“İlçemize 2015 yılı Eylül ayında atanan öğretmenlerimize hoş geldiniz diyor ve görevlerinde başarılar diliyorum. Adaptasyon sürecini hızlı atlatabilmeleri için elimizden gelen her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Okullarımızda temsilci arkadaşlarımız yeni atanan öğretmenlerimizle yakından ilgileniyorlar. Karşılaştıkları problemleri çözme hususunda yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı istiyoruz. Sendikamız geçen yıl stajyer öğretmenler sınavı için kitap bastırmıştı. Bu yılda öncelikle stajyer öğretmenlik sınavının kaldırılması için girişimlerimiz devam edecek aynı zamanda öğretmenlerimize bir kültür hizmeti olarak yaptığımız mevzuat ile ilgili kitabı bastırıp dağıtacağız.

Rahmetli Akif İnan’ın 1992 yılında temellerini attığı 2001 yılında tüzel kişiliğine kavuşan demokrasiyi tabana yayma ve sivil toplumu, milletimizin değerleri doğrultusunda güçlendirme hareketi bu gün 340 bin üyesiyle Eğitim hizmet kolunda Türkiye’nin en büyük sendikası olmuştur. Seydişehir’de de 540 üyemizle yetkili sendikadır.  Bunun için okul temsilerimize, üyelerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı arz ediyoruz.

2011 yılında yetkili sendika olan Eğitim-Birsen Eğitim çalışanlarının problemlerini çözüme kavuşturuyor. Laf değil çözüm üretiyoruz. Biz sendikacılığı sadece bir hak arama vasıtası değil, aynı zamanda mazlumların gür sesi olarak görüyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz, yürüteceğiz. Genç öğretmenlerimizin katılımıyla daha da güçleneceğiz. Öğretmenlerimize tekrar hayırlı olsun,  bundan sonraki öğretmenlik yaşamlarında başarı ve sağlık diliyorum. Tesislerini bize açan Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Tutal beye şükranlarımızı sunuyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”