Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Seydişehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümü kutlamaları anıta çelenk sunulmasıyla başladı.

Hükümet Konağı önündeki törene Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Baro Temsilcisi Mehmet Koyuncuoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Ziya Özçelik, Sivil Toplum Kuruluşu başkanları, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, okul müdürleri, kurum amir ve müdürleri katıldı.

 

GELENEK BOZULMADI

 

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunu Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da şehit aileleriyle birlikte gerçekleştirdi. Çelenk sunumunun ardından Türk Bayrağı göndere çekilerek İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Sonel, törenin ardından bera-berindekilerle birlikte asırlık çınar altında cumhuriyet yaşıtları ile birlikte çay içti.

 

KUTLAMALAR BELEDİYE ÖNÜNDE YAPILDI

 

Belediye önündeki törene Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, askeri ve mülki erkan ile gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Kaymakam Sonel, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında, "Çok zor şartlarda kurulan Cumhuriyetimizin kıymetini hepimizin iyi bilmesi gerekir. Bu toprakları vatan yapan ecdadımıza karşı sorumluluklarımız var. Türkiye eski Türkiye değil. Yurt içinde ve yurt dışında itibarı var. Bu vatan için şehit düşmüş ecdadımıza, gazi olanlara şükran borçluyuz. Çiftçinin, memurun, öğretmenin, öğrencinin tüm yurttaşların görevini en iyi şekilde yerine getirmesi gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Cumhuriyet yaşıtı Hasan Kaya ile birlikte öğrencilerin ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Kutlamalar sırasında protokol üyelerinin Cumhuriyet yaşıtlarıyla birlikte oturması renkli görüntüler oluşturdu.

Program öğrencilerin şiir okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından resmigeçit töreniyle sona erdi.