Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı

Seydişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı.

Havanın yağışlı olması nedeni ile Milli İrade Meydanı’ndaki yapılması planlan tören kapalı pazar yerine alındı. Kaymakam Aydın Erdoğan ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın öğrencilerin ve halkın bayramın kutlamasıyla törenler devam etti.

Daha sonra Cumhuriyetin kuruluşunun 94’inci yıldönümü kutlamaları kapalı pazar yerinde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kaymakam Aydın Erdoğan günün anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşmasında “Büyük Türk milletinin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet bütün olumsuz şartlara rağmen birlik ve beraberlik içinde istiklal mücadelesinin şerefle taçlandırılmasıdır. Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu, yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir Cumhuriyet. Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı Türkiye bir ilham kaynağı olmayı sürdürmektedir. Mevzubahis vatan olduğunda 15 Temmuzda bünyesinden milyonlarca Ömer Halisdemir çıkarmayı bilmiştir. 15 Temmuz milletimizin demokrasiye ve cumhuriyete ne kadar ödem verdiğinin göstergesidir. Cumhuriyetimizin 94.Kuruluş yıldönümünde başta ulu önder Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla minnetle anarken 15 Temmuzda Cumhuriyet ve Milli irade için şehit olan kardeşlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum"  dedi.

Kaymakam Aydın Erdoğan konuşmasının ardın öğrencilerin okuduğu şiir ve halk oyunlarından devam eden program, Cogep kapsamında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere biriciye bisiklet, ikinciye eşofman takımı, üçüncülere ayakkabı takımı verilirken, okulların geçit töreni ile program sona erdi.

Seydişehir’deki  29 Ekim Cumhuriyet bayramı Törenine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik ,İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir  Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, İlçe Müftüsü Kemal Demirel ,Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, CHP ilçe  başkanı Yunus Uysal . Sehit ve Gazi yakınları, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, Daire amirleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.