Covit-19 tedbirleri devam ediyor

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Mart ayı ortalarında başlayan ve Türkiye'yi etkileyen Koraviriüs'e karşı yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Tutal; "Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya hızla yayılan ve ülkemizi de tehdit eden Koronavirüs salgını ile ilgili Seydişehir Belediyesi ekiplerimiz dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Dezenfeksiyon çalışmalarının 4. etabını tamamladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Kamu Kurum ve kuruluşlarımız, Belediye hizmet noktalarımız, Okullarımız, Camileriz, Bankalarımız, Banka ATM'lerimiz, Oyun Parklarımız, Semt Pazarlarımız, Toplu Ulaşım Araçlarımız, Hizmet Araçlarımız, Ana arter Caddelerimiz, Milli İrade Meydanımızda bulunan oturma guruplarımız, tüm cadde ve sokaklarımızda bulunan çöp konteynırlarımız, kaldırımlarda bulunan bana atların hijyen ve dezenfekte noktasında çalışmaları 4 'er kez olmak kaydı ile yapılmış ve belirli periyodlarla devam edilmektedir.

Belediye Hizmet Binamız girişinde ise Zabıta Müdürlüğü personellerimiz tarafından gelen vatandaşlarımızın önlem amacı ile ateş ölçerle ölçümleri yapılmakta ve kolonya ikram edilmektedir. Belediyemize ait Seydi Şifa Termal Sosyal Tesislerimiz, Adile Baysal Kültür ve Sanat Evimiz, Düğün ve Nikah Salonumuzu, geçici olarak vatandaşlarımızın hizmete kapattık" dedi.

Vatandaşların kişisel hijyenine önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Belediye hizmet binamıza, pazar yerlerimize, dezenfektan aparatları yerleştirdik. Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza maske dağıttık. Her hafta Perşembe günleri vatandaşların bire-bir talepleri aldığımız meşveret günlerini erteledik.

İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı olmadan önce 65 yaş ve üzeri yaşlılarımıza 0 332 582 2516 numaralı telefon numaramız ile 0 552 582 05 82 WhatSapp ihbar hattını arayarak istekleri yazdırmaları halinde kendilerine alışverişlerinde yardımcı oluyoruz. Oturma banklarımızı kaldırdık.”