Çöplük yangını söndürülemedi; vatandaş bıkkın!..

Geçtiğimiz günlerde çöp toplama alanında çıkan yangın yapılan müdahalelere rağmen söndürülemezken, bölgede yaşayan vatandaşlar oluşan kötü koku ve dumandan nefes alamaz hale geldi.

Yıllardır etrafa yaydığı kötü koku, duman ve görüntü kirliliği ile eleştirilerin odağı haline gelen çöp dağında çıkan yangın gizliden gizliye Seydişehir halkını zehirlemeye devam ediyor. 4 gün önce ihbar üzerine yangına müdahale eden itfaiye ekipleri tonlarca su sıkmasına rağmen çöp dağındaki yangın günlerdir içten içe yanmaya devam ediyor.

On binlerce ton atığın bulunduğu devlet hastanesi, üniversite, Saadetler ve Bahçelievler Mahalleleri bölgesinde bulunan çöplükte çıkan yangın yaydığı kötü koku ve duman nedeniyle çevre mahallelere zor anlar yaşatırken, özellikle akşam saatlerinde rüzgârın da etkisi şehir merkezine kadar geliyor.

 

YETKİLİLERDEN BİN AN EVVEL ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Vatandaşlar, “Seydişehir’de bulunan çöp dağında çıkan yangından dolayı pis havayı solumaktan kanser olacağız. Yetkililerden bin an evvel çözüm istiyoruz. Şu sıcak   günlerde evlerimizin camını açamıyoruz; balkonlara çıksak kokudan duramıyoruz.” dedi.

BOĞULUYORUZ, NEFES ALAMIYORUZ

“Boğuluyoruz, nefes alamıyoruz, şu sıcak günlerde bize bunu reva görenler unutmasın cehennem daha sıcaktır” diye sosyal medya sayfalarından sitemde bulunan vatandaşlar şu ifadelere yer verdi:

“Kamyonların tozu, çöp kokusu derken şimdi de çöp de yangın. Gece sabaha kadar yanmış plastik dumanı soluyoruz. Bu vatandaş ne zaman bu kadar yalnız kaldı, nasıl kimsesiz kaldı. Sağlık bir nefesi bile çok gördükleri bu insanlar hangi ülkenin vatandaşı. Siyaset umurunda değil, yerin dibine batsın hırsları çıkarları, şu ezanlar okunurken hiç mi hak adalet kalmadı diyorum. Yarın ahirette nasıl hesap verilecek. Çarşıda mis gibi eğlence varken burada bir sağlıklı nefes bile yok. Çok mu pahalıydı bizim derdimizi çözmek, çok mu zordu? 2 gündür aynı yerden duman çıkıyor ne yayıldı ne yer değiştirdi, nasıl sönmüyor anlamıyorum. Boğuluyoruz, nefes alamıyoruz, şu sıcak günlerde bize bunu reva görenler unutmasın cehennem daha sıcaktır.”