BSA Kanalı bir can daha aldı

Geçtiğimiz günlerde dört kişiye mezar olan BSA kanalına devrilen traktörde bir kişi hayatını kaybetti.

İddiaya göre Durmuş Köse (43) 42 ZL 494 plakalı traktörüne taktığı üç kasa ile arazide sulama için serdikleri boruları toplamak üzere eşi Fatma Köse (40) traktörün kabin kısmına, çocukları Kübra, Abdulkadir ve Rabia (16) ile yeğeni Mustafa Ünal’ ı traktörün kasasına bindiler.

BSA kanalı kenarında seyir halindeki traktörün arka kısmında bulunan iki kasa bir anda kanalın içerisine kayarak sulara gömüldü. Kasadaki çocuklardan Kübra ve Abdulkadir Köse ile Mustafa Ünal çevreden yetişenlerinde yardımı ile hemen sudan çıkarılırken, kanal içerisinde kaybolan Rabia ise yapılan aramada kazanın meydana geldiği yerden yaklaşık 2 kilometre ilerde bulundu.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Rabia kaldırıldığı Seydişehir Devlet Hastanesinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayı duyarak hastaneye gelen Rabia’ nın akrabaları ve arkadaşları ise sinir krizi geçirdiler.

Yetkililerce kaza ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

Olayı duyarak olay yerine gelen Seydişehir Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünüvar  BSA Kanalının ölüm kanalına dönüştüğünü söyleyerek “Üç kişi kanala düşmüş, iki kişi kurtarıldı ve birisi ise daha sonra bulundu. BSA kanalının kenarında bir koruma olsa bu olay olmazdı. Sayın Bakanımız Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde geldiğinde talimatını verdi BSA kanalının etrafının tamamen koruma altına alınması için. İnşallah bunu biran önce gerçekleştiririz, inşallah bu tür olaylar, kazalar olmaz. Bu BSA Kanalı ölüm kanalına dönüştü. Bunun önüne geçmek içinde Bakanımızın talimatına inşallah biran önce başlanır ve yaz sonuna biter bizlerde rahatlarız. İnsanlarımız doğadaki hayvanlarımız bu ölüm kanalından kurtulurlar” dedi.