Başkan Adayı Urhan ‘20 milyon borç yaptılar’

İyi Parti Seydişehir İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkan Adayı Muammer Urhan, geçmişte yaptıklarını ve yeni dönemde gerçekleştireceği projeleri anlattı.

Başkan Adayı Muammer Urhan, basın toplantısında belediye başkanlığı döneminde arsa satmadığını, kendisinden sonra gelen belediye başkanlarının hem arsa sattıklarını ve hem de Seydişehir’i borçlandırdıklarını söyledi.

 

BELEDİYENİN BORCU 20 MİLYON LİRA

Seydişehir Belediyesi’nin şuan 20 milyon borcunun bulunduğunu kaydeden Urhan, “Görev yaptığım 2 dönem belediye başkanlığımda personelime ve halkımıza adaletli davrandım. Kendim ve çocuklarım için hiçbir zaman belediyeden bir beklentim olmadı. Benim çocuklarım İmam Hatip Lisesi’nde okudu; o dönem yaşanan katsayı farklarından dolayı üniversiteye gidemediler; isteseydim belediyede işe başlatabilirdim, kimse de bir şey demezdi ama ben bunu yapmadım. Seydişehirli bana yetki verir ve belediye başkanı seçerse belediyeden maaşta almayacağım. Ben emekliyim, emekli maaşım bana yeter.” şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici açılış konuşmasında halkın gündeminin işsizlik ve ekonomik kriz olduğunu söyledi.


VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
Başkan Dönderici konuşmasını şöyle sürdürdü;

"31 Mart yerel seçimlerine giderken halk ile oturup hasbihal ediyoruz, vatandaşı dinliyoruz. Gördüğüm o ki vatandaşın gündeminde seçimden önce ödediği doğalgaz ve elektrik faturaları var. Pazara gittiği zaman her sebze ve meyvenin fiyatının 10 TL olması var. Esnafımızda siftah edemeden dükkânını açıp kapatmanın dayanılmaz sıkıntısı var. İşçilerimizde enflasyona rağmen zam almaktan ümidini kesmiş, işinde çalışmaya devam ederse şükredecek noktaya gelmiş. Genç nüfustaki işsizlik 23 'lere çıkmış, askerliğini yapıp gelmiş gencimiz utancından gündüzleri dışarıya çıkamayacak hale gelmiş.

Ekonomik kriz, enflasyon işsizliğin üzerine çok büyük boyutlara varan nüfus kaybı ve göç sıkıntıyı Seydişehir'de katlamış durumda.16-17 yıl önce 87 bin olan nüfusumuz 64 bine düşmüş. Nüfusumuz yeni doğum artışlarına rağmen 23 bin azalmış. Nüfusla beraber bu nüfusun ekonomik gücünün getirisini de kaybetmiş.

Seydişehir'in bu duruma düşmesinin sorumluları hem yerelde hem de genelde iktidar olanlardır. Bir başka deyişle son üç dönemin belediye başkanları baş sorumludur.

Belediye Başkanları can siperane çalışsalardı, Belediyenin parasını Beytül mal gözüyle kullansalardı, ufukları açık olsaydı bu hallere düşmezdik.


YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATI
Size yaşadığım bir anımı paylaşayım. Muammer Urhan Belediye Başkanı seçildiği ilk dönemde 500 işçi çalıştıracak bir iş yeri sözü verdi. Başkan seçildikten yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık bir yıl sonra Belediyeye bir asfalt makinası alacağını benimde mesleki yatkınlığımdan dolayı kendisiyle İstanbul'a gelmemi istedi. İstanbul'a vardık Eti Alüminyum'un misafir hanesine yerleştik. Sohbet ederken Hemşerilerimiz işverenleri ziyaret edip Seydişehir'e davet etme kararı aldık. Bacanağım, Şahinler Holding'e yakın olan Dr. M.Demir'i aradım bize Kemal Şahin ve Ali Akkanat'tan randevu alabir mi diye sordum. Yarım saat sonra bana dönerek ertesi günü için randevu saatlerini bildirdi. Ertesi günü Kemal Şahin ve Ali Akkanat'ı ziyaret ettik. Muammer başkan Seydişehir'e yatırım yapmalarını talep etti. Belediye olarak her türlü yardımı yapacağının taahhüdünü verdi. Netice de Allah razı olsun Ali Akkanat gelip yatırım yaptı ve 500 kişi çalıştıran fabrikayı kurdu.

Şimdi soruyorum Muammer Başkan'dan sonra gelenler, Seydişehir’e sermaye çekebildiler mi? Seydişehir'de özel sektöre o boyutta fabrika kurdurabildiler mi? Gençlerimizin istihdamı için herhangi bir adım atabildiler mi?

Başkanımız Muammer Urhan'ın yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.


Belediye Başkan adayı Muammer Urhan ise "İnşallah belediye başkanı olursak öyle güzel çalışmalara imza atacağız ki, belediye devletten bir kuruş almadan kendi ayakları üstünde durabilecek." dedi.


Urhan; "Belediye başkanlığı döneminde Kavak suyunu biz bulduk. Makina parkı Türkiye’nin belediyelerde en fazla aracı olan bir makin parkı oldu. 130 kilometre altyapı yaptık. Elli civarında sondaj yaptık. Yol yapacağız park yapacağız ama insan evine ekmek götüremezse olmaz diye düşünerek hafif sanayi bölgesini kurduk. O zamanlar 500 kişiye iş kurduk. Şuan bin kişi çalışıyor. Buna benzer bütün güzel işlerimizi belediye meclis üyelerimizin 95 kararı ile aldık. Kuğlunun bugünkü Kuğlu olmasında dönemimizde yapılan dolgu çalışmaları gölet, ağaçlandırma, çalışmaları gibi alanlarda büyük payımız var." dedi.


Daha sonra Başkan adayı Urhan projelerinde de bahsederek başta içme suyu sorununu çözeceklerini, çöp atık istasyonu kurcaklarını, iyi bir öğretmen evi ve huzur evi kazandıracaklarını ve yüzlerce kişiye iş imkânı yaratacaklarını belitti.


İşte Urhan’ın projelerinden bazıları;
500 işçi çalıştıracak fabrika sözü veriyoruz.

Et, Süt entegre tesisi kurup çiftçiyi üreticiyi ezdirmeyeceğiz.

Organik yöresel ürünler pazarı kurup ilçe ekonomisini güçlendireceğiz.

Mücavir alanlardaki boş arazilere endüstriyel değeri olan bitkiler ekonomiye kazandıracağız.

Sebeltaşı kaplama parke doğaltaş mermer üretecek seviyeye getireceğiz.

Termal su tesisleri inşe ederek halkın hizmetine sunacağız.

Gençleri uyuşturucu alışkanlıklarından kurtaracak tedbirler alacağız.

Tiyatro ve konferanslarla halka eğitim hizmeti vereceğiz.

Öğretmen evi, memur lokali gibi sosyal tesisler inşa edeceğiz.

İlçeyi spor alanlarıyla donatıp gençliğe sahip çıkacağız.

Hobi bahçeleri oluşturarak vatandaşı strese sokmayacağız.

Yaşlı bakıma muhtaç insanlara bakım evi kuracağız.

Rüzgâr ve Güneş enerjisiyle elektrik üretip halka dağıtımı yapılacak.

Yayla turizmini geliştireceğiz.

Tüm musluklardan içilebilir su akıtacağız.

Eski tamirciler ve marangozlar sitesine sahip çıkıp problemleri çözeceğiz.

Atık çöp değerlendirme istasyonu kuracağız.

Otopark sıkıntısını çözeceğiz.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracağız.