Açıköğretim sınavları Seydişehir’de yapılsın

Seydişehir eğitim konusunda yeterli altyapıya sahip olmasına rağmen hala birçok hizmetten mahrum kalıyor. Yapılan merkezi sınavlarda Seydişehirli öğrenciler ilçe dışında sınavlara girmek zorunda kalıyor.

23-24 Ocak 2016 tarihlerinde yaılacak olan açıköğretim fakültesi sınavlarına ilçemizden yüzlerce öğrencinin katıldığını ifade eden Seydişehirli vatandaşlar, “Bir açıköğretim sınavına girmek için en az 100 km yol kat ediyoruz. Sabahın erken saatlerinde yola çıkıyor, il merkezinde okulu bulabilmek için binbir zahmete giriyoruz. Sınavlar iki gün üst üste sabah ve öğleden sonra şeklinde yapılıyor. Bu süreç bizleri öyle bezdiriyor ki sınava konsantre olamıyoruz.”dedi.

 

YGS ve KPSS VAR; AÇIKÖĞRETİM YOK

63 bin nüfusu ve eğitim altyapısındaki potansiyeli ile Seydişehir’in açıköğretim sınavlarının yapılmasını hak ettiğini kaydeden vatandaşlar, “YGS ve KPSS sınavlarının yapıldığı ilçemizde neden açıköğretim sınavları yapılamıyor. Özellikle şu günlerde yaşadığımız yoğun kış şartları bu sınavların bu bölgede yapılması konusunda haklılığımızı ortaya koyuyor. Seydişehir çevre ilçelerden gelecek öğrencilerle birlikte daha da canlanacak ve burada ticari hayatta da ciddi bir katkı sağlayacaktır. Yekililerin bu konuya bir önce el atmasını ve yaşanan bu sıkıntının giderilmesi gerektiğini düünüyoruz” diye konuştu.