3 bölgemizi sallayan deprem! Şiddetli sarsıntı birçok ilde hissedildi

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'da hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( Afad ), 3 bölgeyi sallayan depremin merkez üssünün Malatya'nın Kale ilçesi olduğunu açıkladı.


Saat 10.46'da, 5.9 büyüklüğünde kaydedilen sarsıntı yerin 10.07 kilometre derinliğinde oluştu. Depremin ardından 35 artçı sarsıntı meydana geldi. Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır ve Adıyaman'da vatandaşı sokağa döken sarsıntı Suriye'nin Halep, Haseke ve Deyr El Zor bölgelerinden de hissedildi.

KANDİLLİ: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6.0
Öte yandan, Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.0 olarak duyurdu. Rasathaneye göre sarsıntı yerin 6.5 kilometre derinliğinde meydana geldi.

3 bölgemizi sallayan deprem! Şiddetli sarsıntı birçok ilde hissedildi

BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMALARINA BAŞLADIK
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına başladığını söyledi. Bakan Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yere verdi:

" Malatya'nın Kale ilçesinde büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Diyarbakır, Elazığ ve Malatya'da hissedilen bir deprem meydana geldi

VALİ HATİPOĞLU: TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu da Bakan Yerlikaya gibi ilgili tüm ekiplerin sahada olduğunu belirtti. Vali Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Geçmiş olsun. Merkez üssü Malatya olan deprem ile ilgili tümekiplerimiz sahada araştırmaya başladılar."

"OLUMSUZ DURUM YOK"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir" dedi.