17 ilde geniş çaplı operasyon: Çok sayıda gözaltı var

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ‘KISKAÇ-19’ kod adıyla son dört gün içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 72 kişi yakalandı.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat, KOM ve TEM birimlerinin koordinasyonunda, ilgili İl Emniyet Müdürlüklerinin desteğiyle yürütüldü. Operasyonlar, Ankara, Bingöl, Bitlis, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya ve Uşak olmak üzere geniş bir coğrafyayı kapsadı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, örgütün ‘Emniyet Mahrem Yapılanması’, ‘Askeri Mahrem Yapılanması’ ve ‘Güncel Yapılanması’ içerisinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurdukları ve örgüt içerisindeki sorumlu kişilerle irtibatlı oldukları belirtildi. Ayrıca, şüphelilerin isimlerinin daha önceki ifade ve teşhislerde geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen malzemeler arasında dijital cihazlar ve örgütsel dokümanlar yer aldı. İçişleri Bakanlığı, operasyonların ülkenin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.