15 Temmuz destanı anıldı

     

       Üç yıl önce kanlı darbe girişiminde Seydişehir meydanlarını doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yine meydanları hınca hınç doldurarak 3 yıl sonra aynı gün yine nöbetine devam etti.

       15 Temmuz programları başlamadan önce Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca ve Müftü vekili Ali Akbıyık 15 Temmuz şehidi Muhsin Kiretmiçi’nin ailesini ziyaret etti. Başkan Tutal; “15 Temmuz’da hain darbe teşebbüsünde şehit olan Muhsin Kiremitçinin baba ocağını ziyaret ettik. Bir kez daha rahmet ve dualarla anıyorum. Şehidimizin ailesi yüce Türk Milleti ile birlikte bizim emanetimizdir.”dedi.

       Gündüz programında protokol üyeleri ve vatandaşlar 15 Temmuz şehidi Muhsin Kiretmiçi’yi mezarı başında ziyaret ederek dua etti.


        Sonrasında Seyyid Harun Camii’nde şehitlerimiz için Mevlit okutuldu. Mevlit programına, İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Müftü vekili Ali Akbıyık, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, şehidimiz Muhsin Kiremitçi’nin babası Hüseyin Kiremitçi ve şehit yakınları, siyasi parti başkanları, STK Örgüt Temsilcileri, vatandaşlar ve cami cemaati katıldı. Cami çıkışında cemaate ikramlarda bulunuldu.

       Akşam programında ise, Milli İrade Meydanı’nda yatsı namazının ardından program saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

       Milli İrade Meydanı’nda 15 Temmuz darbe girişimi gecesi çekilmiş fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi de açıldı.

       Program akışı protokol konuşmaları ile devam etti.

       Kaymakam  Aydın Erdoğan yaptığı konuşmada, "Milletimizin  tarihine altın harflerle yazılan Malazgirt zaferi, peygamber efendimizin hadisinde işaret  ettiği ve çağ açıp çağ kapatan İstanbul'un fethi, dönemin en modern silahları ile teçhiz edilmiş ordularını yenerek kazandığımız Çanakkale zaferi tüm yokluk, yoksulluk ile imkansızlıklara  rağmen zaferle taçlandırdığımız Kurtuluş Savaşı tarihimizde altın   harflerle yazdırdığımız dönemlerdir.

       Bundan üç yıl önce 15 Temmuz’da yazdığımız 15 Temmuz destanı ise tarihimizde yazdığımız destanların son halkasıdır. Aziz milletimizin istiklaline ve mevcudiyetine yapılan saldırıların en acımaz olanı milletimiz tarihten gelen feraseti, cesareti ve basireti ile bu saldırıyı durdurmayı başarmıştır.

       3 yıl önce yaşlısı-genci ile tüm farklılıkları bir kenara bırakarak bir bütün halinde o gece ayağa kalkmış, hain fetönün işgal teşebbüsünü akamete uğratmıştır.

       O gece vatan için, bayrak için, bağımsızlık için canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun, tüm gazilerimizi saygı ile selamlıyorum."dedi.

       Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde, demokrasi dışı bu girişimi bir kez daha nefretle kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

        “Bizler Söğüt’te, İstanbul’da, Çanakkale’de vatan ve millet sevgisiyle gözünü kırpmadan siperden sipere kahramanlık taşıyan bir neslin evlatlarıyız. Toprağımızın birliği, insanlarımızın kardeşliği, ülkemizin huzuru adına, 7’den 70’e herkes vatan sevgisini canından öte sayan bir davanın mirasçılarıdır. 15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

       Programa; İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Müftü vekili Ali Akbıyık, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, AK Parti ilçe başkanı Kemalettin Atalay, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        15 Temmuz programı öğrenciler tarafından okunan şiirler, Seyyid Harun ilahi gurubunun söylediği ilahi ve ezgilerin ardından tüm camilerde 00.13’te okunan salalarla sona erdi.