Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yangın tedbirleri artırılıyor

GÜNDEM 06.08.2021 - 17:45, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Yangın tedbirleri artırılıyor

Seydişehir ilçe genelinde bulunan tüm ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 2 ay süreyle, Kuğulu Tabiat Parkı ve Mesire alanı haricindeki tüm mesire alanlarında ise mangal ateş yakılması süresiz olarak yasaklandı.
Ülkemizin farklı bölgelerinde yaşanan yangın olayları sebebiyle tüm çiftçileri, ilçe sakinlerini ve piknikçileri yangına karşı daha hassas ve duyarlı olmaya davet eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, olası bir yangın faciası nedeniyle tüm kazanımların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalınabileceğini belirtti.  Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, aynı zamanda Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerinde anız yakılması, ormanlık alanlarda ve Kuğulu Tabiat Parkı haricindeki piknik ve mesire alanlarında mangal yakılmasının yasak olduğu konusunda da uyarılarda bulundu. İlçe olarak coğrafi yakınlığımız olan Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınları nedeni ile olası bir sıkıntı yaşanmaması için tedbirlerin arttırıldığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, vatandaşların tarlalarında anız yakmamalarını, piknik ve ormanlık alanlarda ateş yakmamalarını istedi. Başkan Tutal, “Son günlerde ülkemizde yaşanan ve gittikçe artan yangın olayları münasebeti ile tedbirlerimizi arttırarak denetimlerimizi sıklaştırdık. Bu bağlamda yangın faciasına karşı çiftçi kardeşlerimizi, hemşehrilerimizi ve piknikçilerimizi daha duyarlı ve hassas olmaya davet ediyorum. Ülkemizin farklı bölgelerinden her gün aldığımız yangın haberleri ciğerlerini yakmış, bizleri derinden üzmüştür. Bizler de böyle bir faciayla karşı karşıya kalmamak için tedbir amaçlı olarak piknik ve mesire alanlarında, özellikle de ormanlık alanlarda ateş yakılmasını konusunda karar aldık. Piknik yapmak isteyen vatandaşlarımız, sadece Kuğulu Tabiat Parkı ve Mesire alanında kontrollü bir şekilde mangal ateşi yakabileceklerdir. Bu karar doğrultusunda yasaklara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
Seydişehir ilçe genelinde bulunan tüm ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 2 ay süreyle, Kuğulu Tabiat Parkı ve Mesire alanı haricindeki tüm mesire alanlarında ise mangal ateş yakılması süresiz olarak yasaklandı.

Ülkemizin farklı bölgelerinde yaşanan yangın olayları sebebiyle tüm çiftçileri, ilçe sakinlerini ve piknikçileri yangına karşı daha hassas ve duyarlı olmaya davet eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, olası bir yangın faciası nedeniyle tüm kazanımların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalınabileceğini belirtti. 


Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, aynı zamanda Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerinde anız yakılması, ormanlık alanlarda ve Kuğulu Tabiat Parkı haricindeki piknik ve mesire alanlarında mangal yakılmasının yasak olduğu konusunda da uyarılarda bulundu.


İlçe olarak coğrafi yakınlığımız olan Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınları nedeni ile olası bir sıkıntı yaşanmaması için tedbirlerin arttırıldığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, vatandaşların tarlalarında anız yakmamalarını, piknik ve ormanlık alanlarda ateş yakmamalarını istedi.


Başkan Tutal, “Son günlerde ülkemizde yaşanan ve gittikçe artan yangın olayları münasebeti ile tedbirlerimizi arttırarak denetimlerimizi sıklaştırdık. Bu bağlamda yangın faciasına karşı çiftçi kardeşlerimizi, hemşehrilerimizi ve piknikçilerimizi daha duyarlı ve hassas olmaya davet ediyorum. Ülkemizin farklı bölgelerinden her gün aldığımız yangın haberleri ciğerlerini yakmış, bizleri derinden üzmüştür. Bizler de böyle bir faciayla karşı karşıya kalmamak için tedbir amaçlı olarak piknik ve mesire alanlarında, özellikle de ormanlık alanlarda ateş yakılmasını konusunda karar aldık. Piknik yapmak isteyen vatandaşlarımız, sadece Kuğulu Tabiat Parkı ve Mesire alanında kontrollü bir şekilde mangal ateşi yakabileceklerdir. Bu karar doğrultusunda yasaklara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.