Tüm Sağlık-Sen’den tepki açıklaması

SAĞLIK 27.08.2021 - 16:27, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Tüm Sağlık-Sen’den tepki açıklaması

Tüm Sağlık-Sen adına basın açıklaması yapan Konya İl Başkanı Hüseyin Karakuş, "Üyelerimizin ve tüm sağlık emekçilerinin dayanışmasıyla bu yoksulluk sözleşmesini kabul etmediğimizi ve hakkımızı alana kadar mücadele edeceğimizi bildiriyoruz”dedi.
Seydişehir Devlet Hastanesi önünde Seydişehir Tüm Sağlık-Sen adına açıklamayı Konya İl Başkanı Hüseyin Karakuş yaptı. Karakuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm Sağlık-Sen ailesi olarak; tüm sağlık ve sosyal hizmet camiamızın sesi olmak için çıktığımız bu yolda, almış olduğumuz eylem kararına desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere bir toplu sözleşme masalının daha sonuna geldik. Yaklaşık 3 aydır şişirilen ve sanki diğer sözleşmelerden farklı olacakmış izlenimi veren, bu defa biriken sorunların çözüleceğine olan inancı artıran yetkili ama etkisiz sendika maalesef bizi yine şaşırtmadı. Biz Sağlık emekçilerinin yoğun emek harcadığı bu dönemde özlük haklarımıza yönelik iyileştirme yapmak bir yana; bu sözleşme ile biz sağlık çalışanları daha fazla güvencesizliğe ve yoksulluğa itilmiştir 12 yıldır aynı oyun ve senaryonun bir yenisini daha izledik. Oyunu, senaryoyu, oyuncuları çok iyi bildiğimiz için 23 Haziran 2021 ve 28 Temmuz 2021 tarihleri arasında Türkiye Genelinde uyarı eylemleri yaptık. Ayrıca zammın Enflasyon Oranında verilmesinin kazanılmış bir hak sayılmayacağı ve formülasyonun Zam+enflasyon farkı değil, “Enflasyon+Zam” şeklinde olmasının refahın talebi olacağını ve 12 yıldır kamu çalışanlarına sıfır zam verildiğini ispat ederek söyledik. Toplu sözleşme masasında kaybedenin yine kamu çalışanı olmaması için tüm gücümüzle sahalarda olurken, yetki verdiğimiz sendika ve konfederasyon toplu sözleşme masasında kamu çalışanlarının ve biz sağlık emekçilerinin geleceğini, rızkını ve umudunu aylık 88 liraya masada unutmuştur. Şimdi kendi başarısızlıkları ve beceriksizliklerini örtmek için örgütlenme oranı 1 in altında kalan sendikaların sendika tazminatından yararlanamayacağı gibi akla mantığa ve kanuna aykırı bir düzenlemeye de maalesef imza atmıştır. Bu sadece yetkili sendikanın istifaları engelleme ve yeni üye kaydetme çabasıdır. Bunu asla kabul etmiyoruz ve tüm gücümüzle iptali yönünde girişimlerde bulunacağız... Sendikal örgütlenmenin önüne her daim, her zaman, her dönem, geçmişten bugüne sürekli bir engel koyma girişimi yapılmıştır ama hiçbir zaman başarılı olunamamıştır. Şimdi sözleşme sürecinde etkisiz sendika ne istedi, ne aldı, şöyle bir değerlendirme yapalım: “Seyyanen 600 lira istediler!” alamadılar! “Yüzdelik zam istediler!” Enflasyon oranı dışında sıfır zam aldılar. “4b’li kamu çalışanı 4a kadrosuna geçecek” dediler! yapamadılar. “Refah payı” alacağız dediler! Sefalete razı oldular! “Bayram ikramiye alacağız!” dediler! Çocuklarımıza bayram harçlığı bile alamadılar! “3600 ek gösterge alacağız!” dediler. Fos çıktı! Yine alamadılar.. Bu ve bunun gibi sayamayacağımız bir çok vaadde bulundular ama yine kandırdılar... Sonuç olarak kocaman bir hiç olmasına rağmen sözleşmeyi imzaladılar. Ne için biliyor musunuz? Aylık 88 lira sendika tazminatı için! Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum... Allah yar ve yardımcımız olsun”
Tüm Sağlık-Sen adına basın açıklaması yapan Konya İl Başkanı Hüseyin Karakuş, "Üyelerimizin ve tüm sağlık emekçilerinin dayanışmasıyla bu yoksulluk sözleşmesini kabul etmediğimizi ve hakkımızı alana kadar mücadele edeceğimizi bildiriyoruz”dedi.

Seydişehir Devlet Hastanesi önünde Seydişehir Tüm Sağlık-Sen adına açıklamayı Konya İl Başkanı Hüseyin Karakuş yaptı.

Karakuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm Sağlık-Sen ailesi olarak; tüm sağlık ve sosyal hizmet camiamızın sesi olmak için çıktığımız bu yolda, almış olduğumuz eylem kararına desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz üzere bir toplu sözleşme masalının daha sonuna geldik. Yaklaşık 3 aydır şişirilen ve sanki diğer sözleşmelerden farklı olacakmış izlenimi veren, bu defa biriken sorunların çözüleceğine olan inancı artıran yetkili ama etkisiz sendika maalesef bizi yine şaşırtmadı.

Biz Sağlık emekçilerinin yoğun emek harcadığı bu dönemde özlük haklarımıza yönelik iyileştirme yapmak bir yana; bu sözleşme ile biz sağlık çalışanları daha fazla güvencesizliğe ve yoksulluğa itilmiştir

12 yıldır aynı oyun ve senaryonun bir yenisini daha izledik. Oyunu, senaryoyu, oyuncuları çok iyi bildiğimiz için 23 Haziran 2021 ve 28 Temmuz 2021 tarihleri arasında Türkiye Genelinde uyarı eylemleri yaptık. Ayrıca zammın Enflasyon Oranında verilmesinin kazanılmış bir hak sayılmayacağı ve formülasyonun Zam+enflasyon farkı değil, “Enflasyon+Zam” şeklinde olmasının refahın talebi olacağını ve 12 yıldır kamu çalışanlarına sıfır zam verildiğini ispat ederek söyledik.

Toplu sözleşme masasında kaybedenin yine kamu çalışanı olmaması için tüm gücümüzle sahalarda olurken, yetki verdiğimiz sendika ve konfederasyon toplu sözleşme masasında kamu çalışanlarının ve biz sağlık emekçilerinin geleceğini, rızkını ve umudunu aylık 88 liraya masada unutmuştur.

Şimdi kendi başarısızlıkları ve beceriksizliklerini örtmek için örgütlenme oranı 1 in altında kalan sendikaların sendika tazminatından yararlanamayacağı gibi akla mantığa ve kanuna aykırı bir düzenlemeye de maalesef imza atmıştır.

Bu sadece yetkili sendikanın istifaları engelleme ve yeni üye kaydetme çabasıdır.

Bunu asla kabul etmiyoruz ve tüm gücümüzle iptali yönünde girişimlerde bulunacağız...

Sendikal örgütlenmenin önüne her daim, her zaman, her dönem, geçmişten bugüne sürekli bir engel koyma girişimi yapılmıştır ama hiçbir zaman başarılı olunamamıştır.

Şimdi sözleşme sürecinde etkisiz sendika ne istedi, ne aldı, şöyle bir değerlendirme yapalım:

“Seyyanen 600 lira istediler!” alamadılar!

“Yüzdelik zam istediler!” Enflasyon oranı dışında sıfır zam aldılar.

“4b’li kamu çalışanı 4a kadrosuna geçecek” dediler! yapamadılar.

“Refah payı” alacağız dediler! Sefalete razı oldular!

“Bayram ikramiye alacağız!” dediler! Çocuklarımıza bayram harçlığı bile alamadılar!

“3600 ek gösterge alacağız!” dediler. Fos çıktı! Yine alamadılar..

Bu ve bunun gibi sayamayacağımız bir çok vaadde bulundular ama yine kandırdılar...

Sonuç olarak kocaman bir hiç olmasına rağmen sözleşmeyi imzaladılar.

Ne için biliyor musunuz? Aylık 88 lira sendika tazminatı için!

Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum...

Allah yar ve yardımcımız olsun”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.