Tekrar başa dönmeyelim

GÜNDEM 29.06.2021 - 13:23, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Tekrar başa dönmeyelim

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile tam normalleşmeye atılan adımla ilgili Seydişehir Esnaf Odası’ndan ‘geçmiş olsun ve daha dikkatli olun’ma çağrısı yapıldı.
İçişleri Bakanlığı genelgesi ile tam normalleşmeye atılan adımla ilgili Seydişehir Esnaf Odası’ndan ‘geçmiş olsun ve daha dikkatli olun’ma çağrısı yapıldı Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar yaptığı açıklamada, “Yaklaşık iki yıldır hem can, hem de maddi kayıplarla zarara uğradığımız, asrımızın hastalığı coronavirüsten, az da olsa kurtulabilmenin müjdesi ile 1 Temmuz itibariyle normalleşme kararı alınmıştır. Kararın son adımı İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile netleşmiş oldu. Kaygılarımız ve umutsuzluğumuz var mı; elbette var. Çünkü bu salgın insan vasıtasıyla başladı insan vasıtasıyla zirvelere ulaştı. Çok şükür ki vaka sayılarımız nispeten daha düşük ölenimiz de bi o kadar azaldı.”dedi.   EN ÇOK ESNAFIMIZ ZARAR GÖRDÜ Salgında en fazla yükü esnaf ve sanatkârın yüklendiğini kaydeden Aypar, “Kendi adına iş yapan vergisini kirasını sigortasını kendi adına yatırıp istihdamı sağlayan hayatını kendi başına göğüslemeye çalışan esnafın her yönüyle etkisi fazla olan, bu salgından da en çok esnafımız zarar gördü. Devletimiz bu noktada desteklerini elbette yaptı. Fakat ülkemizin ekonomik açıdan zorluklarının olması zaten sıkıntılı olan esnafımızın sıkıntısını bu salgın, daha da derinleştirdi. O zor dönemlerde yönetim olarak esnafımızın ve üyelerimizin yanında olmaya, onlardan aktarılan her türlü problemlerde çözüm olmaya, sıkıntılarını hafifletmeye, devlet ile olan bağlarını, bilgilendirilmelerini sağlamaya, hastalananları teselli edip yardımcı olmaya, oluşturduğumuz kampanyalarla kısmen de olsa işyerleri tamamen kapalı ve kısıtlı esnaflarımıza maddi temas sağlamaya gayret ettik.” diye konuştu.   LÜTFEN TEKRAR BAŞA DÖNMEYELİM Yaşanan bütün olumsuzlukların sona ermediğini ifade eden Başkan Aypar, “Belki yeniden başlayacağız. Belki başka bir bela ile daha uğraşmak zorunda kalacağız. Ancak bugün yapmamız gereken, edinilen onca tecrübe ile temizlik, sosyal mesafe, kurallara eskisinden daha fazla riayet ve vücut sağlığımıza daha özen göstermeli, başkalarının biz yüzümüzden, bizimde başkalarının yüzünden sorun yaşamamasının vebâl olduğunu unutmamalıyız. Salgında en büyük fedakârlığı yapan ve normalleşmede tekrar işlerinin başına dönen esnaf kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizle, üyelerimize daha dikkatli olmalarını yeni dönemin sağlıklı, bol kazançlı ve bereketli yarınlara vesile olmasını temenni ediyorum. Lütfen tekrar başa dönmeyelim”şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanlığı genelgesi ile tam normalleşmeye atılan adımla ilgili Seydişehir Esnaf Odası’ndan ‘geçmiş olsun ve daha dikkatli olun’ma çağrısı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile tam normalleşmeye atılan adımla ilgili Seydişehir Esnaf Odası’ndan ‘geçmiş olsun ve daha dikkatli olun’ma çağrısı yapıldı

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar yaptığı açıklamada, “Yaklaşık iki yıldır hem can, hem de maddi kayıplarla zarara uğradığımız, asrımızın hastalığı coronavirüsten, az da olsa kurtulabilmenin müjdesi ile 1 Temmuz itibariyle normalleşme kararı alınmıştır. Kararın son adımı İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile netleşmiş oldu. Kaygılarımız ve umutsuzluğumuz var mı; elbette var. Çünkü bu salgın insan vasıtasıyla başladı insan vasıtasıyla zirvelere ulaştı. Çok şükür ki vaka sayılarımız nispeten daha düşük ölenimiz de bi o kadar azaldı.”dedi.

 

EN ÇOK ESNAFIMIZ ZARAR GÖRDÜ

Salgında en fazla yükü esnaf ve sanatkârın yüklendiğini kaydeden Aypar, “Kendi adına iş yapan vergisini kirasını sigortasını kendi adına yatırıp istihdamı sağlayan hayatını kendi başına göğüslemeye çalışan esnafın her yönüyle etkisi fazla olan, bu salgından da en çok esnafımız zarar gördü.

Devletimiz bu noktada desteklerini elbette yaptı. Fakat ülkemizin ekonomik açıdan zorluklarının olması zaten sıkıntılı olan esnafımızın sıkıntısını bu salgın, daha da derinleştirdi. O zor dönemlerde yönetim olarak esnafımızın ve üyelerimizin yanında olmaya, onlardan aktarılan her türlü problemlerde çözüm olmaya, sıkıntılarını hafifletmeye, devlet ile olan bağlarını, bilgilendirilmelerini sağlamaya, hastalananları teselli edip yardımcı olmaya, oluşturduğumuz kampanyalarla kısmen de olsa işyerleri tamamen kapalı ve kısıtlı esnaflarımıza maddi temas sağlamaya gayret ettik.” diye konuştu.

 

LÜTFEN TEKRAR BAŞA DÖNMEYELİM

Yaşanan bütün olumsuzlukların sona ermediğini ifade eden Başkan Aypar, “Belki yeniden başlayacağız. Belki başka bir bela ile daha uğraşmak zorunda kalacağız. Ancak bugün yapmamız gereken, edinilen onca tecrübe ile temizlik, sosyal mesafe, kurallara eskisinden daha fazla riayet ve vücut sağlığımıza daha özen göstermeli, başkalarının biz yüzümüzden, bizimde başkalarının yüzünden sorun yaşamamasının vebâl olduğunu unutmamalıyız. Salgında en büyük fedakârlığı yapan ve normalleşmede tekrar işlerinin başına dönen esnaf kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizle, üyelerimize daha dikkatli olmalarını yeni dönemin sağlıklı, bol kazançlı ve bereketli yarınlara vesile olmasını temenni ediyorum. Lütfen tekrar başa dönmeyelim”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.