Sokak hayvanları ve kuşlara yuva ve yem kapları bırakıldı

YAŞAM 08.04.2021 - 15:33, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Sokak hayvanları ve kuşlara yuva ve yem kapları bırakıldı

Seydişehir Belediyesi, Seydişehir Kızılay Temsilciliğine bağlı gönüllü gençler ve hayvanseverler tarafından ilçe genelinde farklı noktalara sokak hayvanları ve kuşlar için yem kapları, suluklar ve kuş yuvaları yerleştirildi.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede bulunan muhtelif park ve ana arter bölgelere sokak hayvanları için 10 adet yemlik ve suluk, kuşlar için ise 30 adet kuş yuvası ve 30 adet yemlik ve suluk bıraktıklarını kaydetti.   Başkan Tutal; “Bir beldede sadece insanoğlunun ihtiyaçlarının karşılanması yeterli değildir.   Tüm canlıların karnının doyması, su ihtiyaçlarının giderilmiş olması ile mutluluk ve huzur gelir. Belediyemiz ile Kızılay Şubesi gönüllülerimiz ve hayvanseverlerimiz tarafından ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projemizde biz sokak hayvanlarımız ve canlılarımızın aç kalmasını istemiyoruz. Hz.Ömer'in "Dağlara buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç" demesinler sözünü kendimize ilke edindik.   Koronavirüs salgını tehdidi nedeniyle lokanta, kafeterya ve benzeri yerlerin kapanmasıyla birlikte besin kaynağı bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarını unutmadık. Belirli alanlarımıza sokak hayvanlarımız içim yemlerini bıraktık. Can dostlarımıza yönelik olarak periyodik sürdürdüğümüz mama ve su dağıtımını bu süreçte biraz daha sıklaştırdık ve arttırdık. İlçemizdeki tüm canlılar huzurlu ve mutlu olsun istiyoruz. Seydişehir Kızılay Temsilciliği Başkanı Tevfik Balcı’ya, Kızılay Gönüllülerimize ve hayvanseverlerimize projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.   Seydişehir Kızılay Temsilciliği Başkanı Tevfik Balcı, sokak hayvanlarının aç kalmaması ve su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla böylesi bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirterek projede desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve gönüllü hayvanseverlere teşekkür etti.
Seydişehir Belediyesi, Seydişehir Kızılay Temsilciliğine bağlı gönüllü gençler ve hayvanseverler tarafından ilçe genelinde farklı noktalara sokak hayvanları ve kuşlar için yem kapları, suluklar ve kuş yuvaları yerleştirildi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede bulunan muhtelif park ve ana arter bölgelere sokak hayvanları için 10 adet yemlik ve suluk, kuşlar için ise 30 adet kuş yuvası ve 30 adet yemlik ve suluk bıraktıklarını kaydetti.

 

Başkan Tutal; “Bir beldede sadece insanoğlunun ihtiyaçlarının karşılanması yeterli değildir.

 

Tüm canlıların karnının doyması, su ihtiyaçlarının giderilmiş olması ile mutluluk ve huzur gelir. Belediyemiz ile Kızılay Şubesi gönüllülerimiz ve hayvanseverlerimiz tarafından ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projemizde biz sokak hayvanlarımız ve canlılarımızın aç kalmasını istemiyoruz. Hz.Ömer'in "Dağlara buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç" demesinler sözünü kendimize ilke edindik.

 

Koronavirüs salgını tehdidi nedeniyle lokanta, kafeterya ve benzeri yerlerin kapanmasıyla birlikte besin kaynağı bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarını unutmadık. Belirli alanlarımıza sokak hayvanlarımız içim yemlerini bıraktık. Can dostlarımıza yönelik olarak periyodik sürdürdüğümüz mama ve su dağıtımını bu süreçte biraz daha sıklaştırdık ve arttırdık. İlçemizdeki tüm canlılar huzurlu ve mutlu olsun istiyoruz. Seydişehir Kızılay Temsilciliği Başkanı Tevfik Balcı’ya, Kızılay Gönüllülerimize ve hayvanseverlerimize projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Seydişehir Kızılay Temsilciliği Başkanı Tevfik Balcı, sokak hayvanlarının aç kalmaması ve su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla böylesi bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirterek projede desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve gönüllü hayvanseverlere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.