Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Silahlı organize suç örgütüne darbe: 33 gözaltı

GÜNDEM 30.09.2021 - 15:31, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Silahlı organize suç örgütüne darbe: 33 gözaltı

Sözde mahkeme kurup infaz timleri aracılığıyla onlarca suça karışan ve kurdukları şirketlerle 50 milyon lira para ve mal varlığı edinen silahlı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 33 kişi gözaltına alındı.
Konya'da; sözde mahkeme kurup infaz timleri aracılığıyla onlarca suça karışan ve kurdukları şirketlerle 50 milyon lira para ve mal varlığı edinen silahlı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 33 kişi gözaltına alındı.   Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda çok sayıda suça karışan silahlı organize örgütünü çökertmeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından örgüt finansmanı sağlamak üzere şirketler kuran ve söz konusu şirketler aracılığı ile yaklaşık 50 milyon lira para ve mal varlığı edinen suç örgütüne yönelik şafak vakti eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.   Özel Harekat Polisinin de katıldığı operasyonlara, drone ile havadan destek verildi. Yakalama kararı çıkarılan 39 şüpheliden 33'ü baskınlar sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, 5 tabanca, 3 tüfek, kaçak elektrik kullanmak suretiyle kripto para madenciliğinde kullanılan 18 adet makine, çok sayıda mühimmat ve bunların yanı sıra dijital materyaller ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. KENDİ MAHKEMELERİNİ KURUP İNFAZ TİMİ OLUŞTURMUŞLAR Çökertilen silahlı organize suç örgütünün, kendi mahkemelerini kurarak yargılama yaptıkları, örgüt içerisinde infaz timleri aracılığıyla; kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden alıkoyma, araç kundaklama, oto hırsızlığı, gasp, tehdit, ikamet kurşunlama, hırsızlık, haraç alma, örgüt içi infaz suçları olmak üzere toplam 11 eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülen şüphelilerin, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Firari olan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
Sözde mahkeme kurup infaz timleri aracılığıyla onlarca suça karışan ve kurdukları şirketlerle 50 milyon lira para ve mal varlığı edinen silahlı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 33 kişi gözaltına alındı.

Konya'da; sözde mahkeme kurup infaz timleri aracılığıyla onlarca suça karışan ve kurdukları şirketlerle 50 milyon lira para ve mal varlığı edinen silahlı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 33 kişi gözaltına alındı.

 

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda çok sayıda suça karışan silahlı organize örgütünü çökertmeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından örgüt finansmanı sağlamak üzere şirketler kuran ve söz konusu şirketler aracılığı ile yaklaşık 50 milyon lira para ve mal varlığı edinen suç örgütüne yönelik şafak vakti eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

 

Özel Harekat Polisinin de katıldığı operasyonlara, drone ile havadan destek verildi. Yakalama kararı çıkarılan 39 şüpheliden 33'ü baskınlar sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, 5 tabanca, 3 tüfek, kaçak elektrik kullanmak suretiyle kripto para madenciliğinde kullanılan 18 adet makine, çok sayıda mühimmat ve bunların yanı sıra dijital materyaller ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

aw430474-02.jpg

KENDİ MAHKEMELERİNİ KURUP İNFAZ TİMİ OLUŞTURMUŞLAR

Çökertilen silahlı organize suç örgütünün, kendi mahkemelerini kurarak yargılama yaptıkları, örgüt içerisinde infaz timleri aracılığıyla; kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden alıkoyma, araç kundaklama, oto hırsızlığı, gasp, tehdit, ikamet kurşunlama, hırsızlık, haraç alma, örgüt içi infaz suçları olmak üzere toplam 11 eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülen şüphelilerin, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Firari olan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.