Kurban simsarlarına dikkat!..

GÜNDEM 09.07.2021 - 10:32, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Kurban simsarlarına dikkat!..

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi dinen kurban olmayacak hayvanların kurbanlık olarak satışa çıkarıldığı bildirildi. Vatandaşlar Seydişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün denetimlerde bulunması istendi.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi dinen kurban olmayacak hayvanların kurbanlık olarak satışa çıkarıldığı bildirildi.   Mübarek Kurban Bayramı’na sayılı günler kala dini vecibelerini yerine getirmeye hazırlanan vatandaşlara birdizi uyarılar geldi. Yapılan açıklamada Seydişehir’de bazı kişilerin yaşını tamamlamamış büyükbaş hayvanları kurbanlık diyerek sattığı belirtilirken, bu konuda Seydişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün denetimlerde bulunması istendi.   1.5 YAŞINDA HAYVANLAR SATILIYOR Yapılan açıklamada, “Kıymetli Seydişehirliler, bir konuda sizleri uyarma ihtiyacı duyuyoruz. Seydişehir'de malesef kurban olmayan hayvanlar kurban diye satılıyor, gözlerimizle gördüklerimiz var, ümmeti Muhammedi Allah için uyarın, müslümanların uyanık olma ve uyarma gibi bir görevimiz var, hayvanın dişine baktırmakla kalmayın, kulak numarasından yaşına da baktırın, durum bizim düşündüğümüzden daha vahim dişi atmış ama kulak küpesinden sorguladığımızda daha 1.5 yaşında hayvanlar çıkıyor.” denildi.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi dinen kurban olmayacak hayvanların kurbanlık olarak satışa çıkarıldığı bildirildi. Vatandaşlar Seydişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün denetimlerde bulunması istendi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi dinen kurban olmayacak hayvanların kurbanlık olarak satışa çıkarıldığı bildirildi.

 

Mübarek Kurban Bayramı’na sayılı günler kala dini vecibelerini yerine getirmeye hazırlanan vatandaşlara birdizi uyarılar geldi. Yapılan açıklamada Seydişehir’de bazı kişilerin yaşını tamamlamamış büyükbaş hayvanları kurbanlık diyerek sattığı belirtilirken, bu konuda Seydişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün denetimlerde bulunması istendi.

 

1.5 YAŞINDA HAYVANLAR SATILIYOR

Yapılan açıklamada, “Kıymetli Seydişehirliler, bir konuda sizleri uyarma ihtiyacı duyuyoruz. Seydişehir'de malesef kurban olmayan hayvanlar kurban diye satılıyor, gözlerimizle gördüklerimiz var, ümmeti Muhammedi Allah için uyarın, müslümanların uyanık olma ve uyarma gibi bir görevimiz var, hayvanın dişine baktırmakla kalmayın, kulak numarasından yaşına da baktırın, durum bizim düşündüğümüzden daha vahim dişi atmış ama kulak küpesinden sorguladığımızda daha 1.5 yaşında hayvanlar çıkıyor.” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.