İnterneti bilinçli kullanma semineri

GÜNDEM 16.08.2021 - 19:16, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

İnterneti bilinçli kullanma semineri

Seydişehir Müftülüğü Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik interneti bilinçli kullanma semineri veriliyor.
Seydişehir Müftülüğü, Kur’an kursları ve camilerde Yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilere internet ve sosyal medyayı bilinçli kullanma seminerleri tertip etti. Seminer yoğun ilgi gördü.   Program hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Adem Bebek, “Seminerde öğrencilere internet ve sosyal medyada geçirilen zamanın sınırlandırılması, Aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirmeyi ihmal etmemeleri, aile ve sosyal çevrelerinden kopmamaları, Arkadaşlarıyla birlikte sportif ve kültürel aktivitelerde bulunmaları ve kitap okumayı ihmal etmemeleri, Kişisel bilgilerini ve özel resimlerini açıktan paylaşmamaları, Aileleri ile birlikte katılacakları etkinlikleri ve gidecekleri yerleri önceden sosyal medyadan paylaşmamaları, Tanımadıkları insanların internet vasıtasıyla kendileriyle tanışma, mesajlaşma ya da arkadaş gibi yaklaşarak özel bilgiler isteme vb. yaklaşımlarına asla yanıt vermemeleri, durumu aileleri, hoca veya öğretmenleri ile görüşüp gerektiğinde emniyet birimlerine bilgi vermeleri, Sosyal medyada paylaşılan her bilginin doğru olmadığı ve yanlış yönlendirmeler içerebileceği, 8. Reel hayatta suç olan şeylerin internet ortamında da suç olduğu…… hususlarında bilgiler veriliyor.”dedi.   DİKKATLİ OLMAYI ÖĞRETMEK VAZİFEMİZDİR İlçe Müftüsü Adem Bebek, internetin artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini, kendimizi bundan soyutlama imkanımızın olmadığını, bilinçli kullanıldığında çok büyük fayda sağlayan bir imkan olduğunu, ancak bilinçsiz kullanımlarda pek çok zararı da içerdiğini belirterek; “İstikbalimizin teminatı olan gençlerimizi, çocuklarımızı hem iyi yetişmiş bireyler olarak geleceğe hazırlamak hem de onlara karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı dikkatli olmayı öğretmek vazifemizdir” dedi. Seminer, Bilişim Uzmanı Tolga Çiçek tarafından verilmektedir.
Seydişehir Müftülüğü Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik interneti bilinçli kullanma semineri veriliyor.

Seydişehir Müftülüğü, Kur’an kursları ve camilerde Yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilere internet ve sosyal medyayı bilinçli kullanma seminerleri tertip etti. Seminer yoğun ilgi gördü.

 

Program hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Adem Bebek, “Seminerde öğrencilere internet ve sosyal medyada geçirilen zamanın sınırlandırılması,

Aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirmeyi ihmal etmemeleri, aile ve sosyal çevrelerinden kopmamaları,

Arkadaşlarıyla birlikte sportif ve kültürel aktivitelerde bulunmaları ve kitap okumayı ihmal etmemeleri,

Kişisel bilgilerini ve özel resimlerini açıktan paylaşmamaları,

Aileleri ile birlikte katılacakları etkinlikleri ve gidecekleri yerleri önceden sosyal medyadan paylaşmamaları,

Tanımadıkları insanların internet vasıtasıyla kendileriyle tanışma, mesajlaşma ya da arkadaş gibi yaklaşarak özel bilgiler isteme vb. yaklaşımlarına asla yanıt vermemeleri, durumu aileleri, hoca veya öğretmenleri ile görüşüp gerektiğinde emniyet birimlerine bilgi vermeleri,

Sosyal medyada paylaşılan her bilginin doğru olmadığı ve yanlış yönlendirmeler içerebileceği,

8. Reel hayatta suç olan şeylerin internet ortamında da suç olduğu…… hususlarında bilgiler veriliyor.”dedi.

 

DİKKATLİ OLMAYI ÖĞRETMEK VAZİFEMİZDİR

İlçe Müftüsü Adem Bebek, internetin artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini, kendimizi bundan soyutlama imkanımızın olmadığını, bilinçli kullanıldığında çok büyük fayda sağlayan bir imkan olduğunu, ancak bilinçsiz kullanımlarda pek çok zararı da içerdiğini belirterek; “İstikbalimizin teminatı olan gençlerimizi, çocuklarımızı hem iyi yetişmiş bireyler olarak geleceğe hazırlamak hem de onlara karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı dikkatli olmayı öğretmek vazifemizdir” dedi.

Seminer, Bilişim Uzmanı Tolga Çiçek tarafından verilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.