İlçe Tarım'dan aşı çalışması

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.09.2014 - 16:45, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

İlçe Tarım'dan aşı çalışması

Seydişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, sığırlar ile dişi koyun ve keçilere çeşitli hastalıklara karşı koruyucu aşılama çalışmaları yapıldığını belirtti.
Seydişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, sığırlar ile dişi koyun ve keçilere çeşitli hastalıklara karşı koruyucu aşılama çalışmaları yapıldığını belirtti. Ünüvar, yaptığı açıklamada bugüne kadar ilçe genelinde 2014 yılı içerisinde 15 bin 300 büyükbaş, 25 bin küçük baş hayvana aşı yapıldığını söyledi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler tarafından aşılama işlemlerinin sürdüğünü dile getiren Ünüvar, "Bakanlığımızın projesiyle ülke genelinde olduğu gibi ilçemiz genelindeki tüm dişi sığırlar ile dişi koyun ve keçi hayvanlarına koruyucu olarak aşı çalışmalarında brusella, kuduz, veba ,sığır çiçeği, şarbon, şap, hastalıklarına karşı ilgili özel kuruluşların ortaklaşa ve özverili çalışmasıyla yapıyoruz. Birinci hedefimiz aşılama süresi sonunda hastalığın görülme oranının yüzde 1'in altına indirilmesi, sonraki hedefimiz ise hastalığın tamamen yok edilmesidir" diye konuştu.
Seydişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, sığırlar ile dişi koyun ve keçilere çeşitli hastalıklara karşı koruyucu aşılama çalışmaları yapıldığını belirtti.

Seydişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, sığırlar ile dişi koyun ve keçilere çeşitli hastalıklara karşı koruyucu aşılama çalışmaları yapıldığını belirtti.

Ünüvar, yaptığı açıklamada bugüne kadar ilçe genelinde 2014 yılı içerisinde 15 bin 300 büyükbaş, 25 bin küçük baş hayvana aşı yapıldığını söyledi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler tarafından aşılama işlemlerinin sürdüğünü dile getiren Ünüvar, "Bakanlığımızın projesiyle ülke genelinde olduğu gibi ilçemiz genelindeki tüm dişi sığırlar ile dişi koyun ve keçi hayvanlarına koruyucu olarak aşı çalışmalarında brusella, kuduz, veba ,sığır çiçeği, şarbon, şap, hastalıklarına karşı ilgili özel kuruluşların ortaklaşa ve özverili çalışmasıyla yapıyoruz. Birinci hedefimiz aşılama süresi sonunda hastalığın görülme oranının yüzde 1'in altına indirilmesi, sonraki hedefimiz ise hastalığın tamamen yok edilmesidir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.