Başkan Tutal misafir öğrencileri ziyaret etti

YAŞAM 07.10.2021 - 13:07, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Başkan Tutal misafir öğrencileri ziyaret etti

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, üniversiteye başlayan öğrencilerin barınma sorununa duyarsız kalmadı.
Başkan Tutal, Seydişehir’e gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrencileri kaldıkları otel ve yurtta ziyaret ederek kendileri ile bir süre sohbet etti.   Üniversiteye başlayan öğrencilere barınma desteğinde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, öğrencilerin mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.   Başkan Tutal;” İlçe Müftülüğümüze ait yurt ve bir otelimizi öğrencilerimize tahsis ettik. Eğitim ve öğretim amaçlı şehir dışından ilçemize gelen öğrencilerimiz bizlere emanet. Bu yıl yüz yüze eğitimin başlaması ve şehrimizde açılan Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi ile öğrencilerimiz barınma sıkıntısı yaşadı. Bu sıkıntıların önüne geçebilmek ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için alternatifler oluşturarak imkanlarımız dahilinde sıkıntıların aşılması, konaklama yerlerinin temin edilmesi noktasında elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.   Öğrencilerin mağdur olmaması ve ailelerinin huzurlu olması için gerekli tüm yardımı yapacaklarını kaydeden Başkan Tutal;” Bizde öğrencilik hayatı yaşadık, bizim çocuklarımızda yaşadı. İlçemize gelen öğrencilerimiz bizim evlatlarımız. Öğrencilerimiz ve velilerimiz emin olsunlar çocuklarınız bizlerin misafiri ve belediye olarak biz yapılması lazım gelen her türlü desteği sağlayacağız. Belediye olarak onlara sahip çıkmaya, yardımcı olmaya devam edeceğiz. Benim sizlerden isteğim geldiğiniz okullarda seçtiğiniz alanlarda başarılı ve kalifiye eleman olarak yetişmeniz. Alanlarınızın gerektirdiği en ince ayrıntıya kadar öğrenmeniz. İş hayatına atıldığınız zaman iş başvurularında aranan özelliklerinizi anlatırken hangi iş olursa olsun yaparım diyerek değil de, ben alanımda bu konularda en iyiyim diyerek kendinizden emin ve yapacağınız işin kontrolünün sizde olduğunu karşı tarafa hissettirecek şekilde kendinizi ifade etmeniz. Eğer bunu başarırsanız iş sıkıntısı diye bir şey olmayacak. Günümüzde iş bulma noktasında bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Bu yüzden benim tavsiyem ben burada 2 veya 4 yıl vakit geçiririm nasıl olsa diyerek eğitim öğretime devam etmeyin. Anne ve babalarımızın sizlere vermiş olduğu destek ve güveni boşa çıkarmayın. Ayrıca anne ve babalarınızın gözü arkada kalmasın evlatlarınız bizim evladımızdır. Hem devlet olarak hem yerel yönetimler olarak hem de özel teşebbüsler olarak barınma sorunu çözmeye çalışıyoruz. Barınma sorunumuzun çözülmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Deniz Pişkin’e, İlçe Müftümüz Adem Bebek ‘e teşekkür ediyorum. Seydişehir Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi, Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Seydişehir Meslek Yüksek Okulunda eğitim öğretime başlayan öğrencilerimize eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.   Misafir olarak yerleşen öğrenciler ise Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a yapmış olduğu ev sahipliği ve yardımlardan dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediler.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, üniversiteye başlayan öğrencilerin barınma sorununa duyarsız kalmadı.

Başkan Tutal, Seydişehir’e gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrencileri kaldıkları otel ve yurtta ziyaret ederek kendileri ile bir süre sohbet etti.

 

Üniversiteye başlayan öğrencilere barınma desteğinde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, öğrencilerin mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

 

Başkan Tutal;” İlçe Müftülüğümüze ait yurt ve bir otelimizi öğrencilerimize tahsis ettik. Eğitim ve öğretim amaçlı şehir dışından ilçemize gelen öğrencilerimiz bizlere emanet. Bu yıl yüz yüze eğitimin başlaması ve şehrimizde açılan Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi ile öğrencilerimiz barınma sıkıntısı yaşadı. Bu sıkıntıların önüne geçebilmek ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için alternatifler oluşturarak imkanlarımız dahilinde sıkıntıların aşılması, konaklama yerlerinin temin edilmesi noktasında elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Öğrencilerin mağdur olmaması ve ailelerinin huzurlu olması için gerekli tüm yardımı yapacaklarını kaydeden Başkan Tutal;” Bizde öğrencilik hayatı yaşadık, bizim çocuklarımızda yaşadı. İlçemize gelen öğrencilerimiz bizim evlatlarımız. Öğrencilerimiz ve velilerimiz emin olsunlar çocuklarınız bizlerin misafiri ve belediye olarak biz yapılması lazım gelen her türlü desteği sağlayacağız. Belediye olarak onlara sahip çıkmaya, yardımcı olmaya devam edeceğiz. Benim sizlerden isteğim geldiğiniz okullarda seçtiğiniz alanlarda başarılı ve kalifiye eleman olarak yetişmeniz. Alanlarınızın gerektirdiği en ince ayrıntıya kadar öğrenmeniz. İş hayatına atıldığınız zaman iş başvurularında aranan özelliklerinizi anlatırken hangi iş olursa olsun yaparım diyerek değil de, ben alanımda bu konularda en iyiyim diyerek kendinizden emin ve yapacağınız işin kontrolünün sizde olduğunu karşı tarafa hissettirecek şekilde kendinizi ifade etmeniz. Eğer bunu başarırsanız iş sıkıntısı diye bir şey olmayacak. Günümüzde iş bulma noktasında bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Bu yüzden benim tavsiyem ben burada 2 veya 4 yıl vakit geçiririm nasıl olsa diyerek eğitim öğretime devam etmeyin. Anne ve babalarımızın sizlere vermiş olduğu destek ve güveni boşa çıkarmayın. Ayrıca anne ve babalarınızın gözü arkada kalmasın evlatlarınız bizim evladımızdır. Hem devlet olarak hem yerel yönetimler olarak hem de özel teşebbüsler olarak barınma sorunu çözmeye çalışıyoruz. Barınma sorunumuzun çözülmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Deniz Pişkin’e, İlçe Müftümüz Adem Bebek ‘e teşekkür ediyorum. Seydişehir Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi, Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Seydişehir Meslek Yüksek Okulunda eğitim öğretime başlayan öğrencilerimize eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Misafir olarak yerleşen öğrenciler ise Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a yapmış olduğu ev sahipliği ve yardımlardan dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.