Yeni adli yıl törenle başladı

Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar törende, Adliye çalışanlarının yeni adli yılını tebrik etti.

Ülkenin dirlik, düzen ve barış içerisinde güçlü ve sağlıklı olmasının devletin temelini oluşturan ana güçlerden birisi olduğu kaydeden Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar; "Yargının hızlı ve sağlıklı gelişmesi hukuk devletinin gerçek güvencesidir."dedi.

Bayar, "Hepimiz biliyoruz ki, adalet terazisi son derece duyarlıdır. Bu duyarlı teraziyi dengelemek için tüm yargı mensuplarımızın kendine düşen görevleri vardır. Hak sahiplerine hakkını geciktirmeden en kısa sürede teslim edebilme-nin verdiği iç huzur biz adalet mensuplarının tek hedefi ve yegâne gayesi olmalıdır. Adaletin tesisi toplumda sadece düzen ve dirliği sağlamakla kalmaz; aynı zamanda belki de daha önemlisi bireylerin kalbine yaşama sevinci ve geleceğe dair en güçlü umutları da yerleştirir. Demokra-sinin temeli Hukuk devleti, devletin temeli adalettir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni adli yılınızı kutluyor, başarılar diyorum" diye konuştu.

Adli açılış yılı münasebeti ile söz alan Başkan Mehmet Tutal, "Ülkemizde ne kadar mutluluk, ne kadar huzur ne kadar olaylardan uzak bir yaşam tarzı olursa adli çalışanlarında o kadar rahat edeceklerine inanıyoruz. Ülkemizin mutluluğu, huzuru, güveni, adaleti için hepimiz dua etmeliyiz. Adli yılınız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Törene Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutan Vekili Mustafa Çeri, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Beyşehir, Bozkır mülakat adliyeleri hakim ve savcıları, Baro Başkanı Avukat Mehmet Koyuncuoğlu, Emniyet Müdürü Ali Gürbunar ve adliye çalışanları katıldı.

2014-2015 yılı açılış programında bir ilk de gerçekleştirilerek Seydişehir Adliyesi'nde 20 yıl görev yapan avukat ve personele teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Kendilerine teşekkür belgesi verilen avukat ve adliye çalışanları çok duygulandıklarını dile getirerek, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Program sonunda davetliler onurlarına verilen kokteyle geçti.