TOKİ Konya'da 6 bin konut yapacak!

Konya TOKİ 2022 Başvurusu: TOKİ Konya'ya kaç konut yapacak? 100 bin konut seviyesini aşan Toplu Konut İdaresi'nin Konya'da 6 bin yeni konut yapmasının planlandığı öğrenildi. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kabine toplantısında yapacağı sunum sonrası rakamın kesinlik kazanması bekleniyor.

 

Yapılacak konutlar için geri sayımda sona gelinirken en merak edilen konu hangi şehre kaç konut yapılacağı konusu oldu.

 

Kabine toplantısında bugün ucuza konut konusunun gündeme geleceği öğrenildi. Konu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bir sunum yapması ve konut sayıları hakkında esas karara varılması bekleniyor.

 

Finans 7 haber sitesinde yer alan bilgilere göre TOKİ 81 ilde kont için illere resmi yazı gönderildi ve valiliklerden talepler alınmaya başladı. Söz konusu resmi yazılara verilen cevaplara göre Türkiye genelinde hangi şehre kaç konut yapılacağı belirlenecek.

 

Konutlar için başvurular Ağustos ayında başlayacak. Önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan başvuru tarihini duyuracak. Aylık ödemelerin 1500 olması beklenen konutların toplam bedelinin 400 bin lira olacağı tahmin ediliyor.

 

Konya TOKİ 2022 Başvurusu: Yapılması beklenen toplam konut sayısı: 6000' adet.