Seydişehir’de ramazan coşkusu

Seydişehir’de yeni yasayla mahalle olan yerleşim birimlerinde de ramazan coşkusu yaşanıyor. Bostandere Mahallesinde Seydişehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, daha önceki yıllarda Ramazan etkinliklerinin sadece merkezde yapıldığı, bu yıl ise büyükşehir yasası ile mahalle olan yerleşim birimlerinde de programlar düzenlediklerini söyledi. Uzak mahallelerde yaşayan çocukların ve gençlerin de Ramazanda şenliğe, eğlenmeye, Ramazanı kutlamaya haklarının olduğunu düşündüklerini kaydeden Başkan Tutal, “Köylerimizde, kasabalarımızda, artık yeni mahallelerimizde kültür faaliyetleri başlattık. Bir milletin geleceği çocuklarına ve gençlerine bağlıdır. Önümüzdeki yıllarda büyüklere yönelik iftar programları da yapacağız” dedi. Başkan Mehmet Tutal, Bostandere Mahallesi sakinlerine de yerel seçimlerde kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Tutal “Bizlerin yüzünü ak çıkardınız, mahcup etmediniz. Şükranlarımı sunuyorum. 10 Ağustos‘ta bir seçim daha var. Dünya’nın en büyük projelerini ülkemize kazandıran bir lideri Cumhurbaşkanı yapacağız. Hedefimiz ilk turda en az yüzde 55-60 oyla Başbakanımızı Cumhurbaşkanı yapmak. Seydişehir ve mahallerimizle özellikle benim doğduğum mahallenin Ağustos seçimlerinde gereğini yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ramazan etkinlikleri kapsamında bir araya gelen Bostandere mahalle sakinlerine Osmanlı Şerbeti ikram edildi. Çocuklar horoz şeker ve çeşitli hediyelerle sevindirildi. Programda illüzyon, Hacivat Karagöz, Aşuk ile Maşuk ve Kukla gösterileri ilgiyle izlendi.