Seydişehir basınından Akış’a ziyaret

Seydişehirli basın mensupları Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından organize edilen program sonrası Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış’ı makamında ziyaret etti.

Seydişehir’in Sesi Gazetesi Sahibi Mevlüt Mızrak, Seydişehir Postası Gazetesi Sahibi Zeki Erman, Toroslar Gazetesi Sahibi Ali Saylam, Seydişehir Fm Sahibi Ömer Yaylalı, Seydişehir Haber Sitesi Sahibi Fahri Kubilay ve Yeni Meram ve Seydişehir Postası Gazetesi Köşe Yazarı Abdullah Leblebici’den oluşan heyet Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış’ı makamında ziyaret ederek güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akış gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bu anayasa değişikliğinin daha öncekilerden farklı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Türkiye'de ilk defa anayasayla birlikte hükümet sistemi değişikliğinin de yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini savunurken üzerinde en çok durdukları hususlardan birisinin istikrar olduğunu aktaran Akış, halk oylamasıyla yeni sisteme geçilmesi durumunda; seçkincilik, vesayet, çift başlılık ve istikrarsızlığın ortadan kaldırılacağını ifade etti.

 

‘YÜRÜTME İÇİN OY KULLANACAK’

Türkiye'de hükümet sisteminin değişeceğini, yürütme için oy kullanacaklarını belirten Akış, "Eskiden Meclisi seçiyorduk, onlar hükümeti seçiyordu. Şimdi hükümeti biz kuracağız. Yüzde 51 oy almak şartıyla yürütmenin başına bir kimse geçebilecek. Yüzde 51 oy almanız için sadece ülkücü, sosyal demokrat ve muhafazakar olmanız yetmez. Tüm toplumu kucaklayabiliyorsanız, tüm kesimlerle barışıksanız, hiçbir etnik kimlik ayrımı yapmıyorsanız, toplumun değerleriyle bir aradaysanız, o zaman yüzde 51'i aşabilirsiniz. Dolayısıyla bunları yapmayan hiç kimse hükümeti kuramayacak."