Mustafa Aslan onurlu seçimin galibi olduk

Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, seçimde aldığı rekor oyla güven tazeledi.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi yeniden Mustafa Arslan oldu. Basın İlan Kurumu'nda Anadolu basınını temsil edecek 3 adayın belirlendiği seçim BYEGM tarafından gerçekleştirildi.

Seçimde İç Anadolu Bölgesi Temsilcisi Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan, Marmara Bölgesi Temsilcisi Mehmet Nuri Kolaylı, Karadeniz Bölgesi Temsilcisi Şevket Erzen oldu. 6 adayın yarıştığı seçimde Mustafa Arslan 538, Mehmet Nuri Kolaylı 511, Şevket Erzen 501, Kemal Kapaklı 23, Yılmaz Karaca 33, Mehmet Ali Dim 17 oy aldı. Seçimde 568 oy kullanıldı. 9 oy da geçersiz sayıldı. Konya Yenigün Gaze-tesi Mustafa Arslan Anadolu Gazete Sahip-leri Temsilcisi oldu.

SEÇİM HUZUR ORTAMINDA GEÇTİ

Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleşen seçim huzur ve hoşgörü ortamında geçti. Türkiye’nin 4 bir tarafından gelen gazete sahipleri ve basın mensupları seçimde oy kullandı. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen seçimde, organizasyon da büyük başarı topladı. Divan kurulunun oluşturulmasından sonra seçim başladı. Divan Başkanlığı’nı Feridun Fazıl Özsoy yaptı. Seçimde oy kullanım işleminin başlamasının ardından, delegeler oylarını kullandı. Toplamda 568 delege oy kullandı. 9 oy geçersiz sayıldı. Seçi-min tamamlanmasının ardından İç Anadolu Bölge Temsilcisi Mustafa Arslan 538, Marmara Bölge Temsilcisi Mehmet Nuri Kolaylı 511, Karadeniz Bölge Temsilcisi Şevket Erzen 501 oy aldı. Diğer bölge adayları, Kemal Kapaklı 23, Yılmaz Karaca 33, Mehmet Ali Dim ise 17 oy aldı. Seçim sonucunda Anadolu Gazete Sahipleri ve İç Anadolu Bölge Temsilcisi Mustafa Arslan, Marmara Bölgesi Temsilcisi Mehmet Nuri Kolaylı, Karadeniz Bölgesi Temsilcisi Şevket Erzen oldu.

ONURLU BİR SEÇİMİ TAMAMLADIK

Seçimden sonra bir teşekkür konuşması yapan Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, “Bizim için onurlu aynı zamanda da omuzlarımızdaki yükü hissettiren bir seçim oldu. Kolay olmayan bir süreci atlattık. Anadolu’nun tamamını gezdik, meslektaşlarımızı kucakladık. Bizim için yorucu ama önemli de bir birikim oldu” dedi. Basın İlan Kurumu’nun Anadolu basını için vazgeçilmez bir kurum olduğuna vurgu yapan Arslan, “Biz inşallah çevrenin değerlerini merkeze taşımak için önemli bir görevi üstlendik. Yeni bir dönemdeyiz. Hizmet için gayret göstereceğiz. İnşallah hayırlı olur” diye konuştu. Konuşmasını teşekkürler ile tamamlayan Arslan, “Bugün burada görev yapan değerli BYEGM yöneticileri ve görevlilerine, özel ve resmi güvenlik görevlilerine ve bize destek için Türkiye’nin 4 bir yanından gelen meslektaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.