Muşmal ve Babaoğlu’ndan konferans

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Muşmal ve Araştırmacı Yazar Fatih Babaoğlu Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi olan Ekip42 projesi çerçevesinde Seydişehir’de konferans verdi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi olan Ekip42 projesi çerçevesinde Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün davetlisi olarak "O "Oku!" buyurdu, okuyorum" sloganı ile Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesi ve Seydişehir Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde okumanın önemi üzerine konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Muşmal ve Araştırmacı Yazar Fatih Babaoğlu katıldı.

 

Merkez İlkokulu’nda öğrencilere kariyer dersi vererek güne başlayan Doç. Muşmal, Mahmut Esat Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lisesi’nde ekip 42 projesi kapsamında okumayı geliştirmek konulu konferansa katıldı.

Doç. Dr. Hüseyin Muşmal ve Araştırmacı Yazar Fatih Babaoğlu birlikte kaleme aldıkları “Beğ ve Sultan” adıyla yayınlanan iki romanlarını da öğrencilere imzaladı.

Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit’ten sonra Merkez İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine kariyer dersi veren Doç. Dr. Hüseyin Muşmal, okul yıllarında hakim olmak istediğini ama bunun gerçekleşmediğini ve Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi olduğunu belirterek, öğrencilerden planlı ve programlı çalışarak çok sayıda kitap okumalarını tavsiye etti.

 

 

OKUMANIN ÖNEMİNİ ANLATTI

Mahmut Esat Anadolu Lisesi’nde ise Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ekip 42 projesi kapsamında okul öğrencilerine konferans veren Doç. Dr. Hüseyin Muşmal, “Bu projenin maksadı okuyucu ve yazarları buluşturmaktır” diyerek okumanın önemini anlattı.

Doç. Dr. Muşmal; “Bölgemizde ki değerlerimizi sizlere tanıtmak ve anlatmak istiyoruz. Seydişehir’de bunlardan birisi Seyyid Harun Veli Hz. diğeri ise Şeyh Hacı Abdullah efendidir. Bir yıldır beraber çalıştığımız araştırmacı yazar Fatih Babaoğlu ile “Beğ ve Sultan” isimli iki roman yayınladık. Bu serinin üçüncüsü ve son olarak “Seyyid”  romanını yayınlamak istiyoruz. Ekip 42 projesi kapsamında siz öğrencilerle bizleri buluşturan ilçe Milli eğitim müdürü Sayın Tahir Kibar’a teşekkür ediyoruz. Maalesef son yıllarda dizileri izliyoruz. Kitapları seyrediyoruz. Bu Kuran-ı Kerim’imiz içinde öyle. Aslında yazılan bütün kitapların onu anlamak için yazıldığını biliriz ve Kuran-ı Kerimin Allahın ilk emri olan oku ayetiyle indiğini biliriz başköşeye asarak okumayı ihmal ederiz. Okumak çok önemli. Okumakla hayatımızda pek çok merhaleleri kat edebiliriz. Hayatı öğrenmek için okumamız gerekiyor.” dedi.

Daha sonra Doç. Dr. Hüseyin Muşmal ve Araştırmacı Yazar Fatih Babaoğlu çıkardıkları romanları öğrencilere imzalayarak armağan etti.