Mahmut Esat yeniden ihaleye çıkacak

İnşaatı yarım kalan Mahmut Esat Ortaokulu ek binası yeniden ihaleye çıkarılarak yakın bir zamanda bitirilmesi planlanıyor.

25 Mart 2015 tarihinde sözleşmesi yapılan 10 Ağustos 2016 tarihinde bitirilmesi planlanan, ihtiyaç olduğu için Kız Meslek Lisesi ödeneğinden yararlandırılan Mahmut Esat Ortaokulu ek binası inşaatının, ihale şartlarına uyulmadığı için yapıcı firmadan alındığı ve yeniden ihaleye çıkarılacağı öğrenildi.

Konya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından ihaleye çıkarılan 3 Milyon 92 TL sözleşme bedelli ve 24 derslikten oluşan Mahmut Esat Ortaokulu ek binası, ihale şartlarına göre 500 günlük iş bitirme süresinin üzerinden 17 ay geçmesine rağmen hâlâ tamamlanamadı.

Okul ek binası tamamlanamadığı için okula ait öğrencilerin büyük bir kısmı başka okullarda ikili öğretim şeklinde ders görmek zorunda kalıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre yapımcı müteahhidin şartlara uymadığı için inşaatı yarım kalan ve yüzde 90’ı tamamlanan binanın bitirilmesi için Kaymakamlık olarak yoğun bir çaba harcandığı, yakın bir zamanda yeniden ihaleye çıkarılarak okulun en geç 2018-2019 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi.