Ramazan risalesi kitabı ücretsiz dağıtıldı

Seydişehir’de bu yıl Ramazan-ı Şerif daha coşkulu geçiyor. Belediye tarafından her akşam farklı bir mahallede düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Etkinliklere katılanlara İlahiyatçı Yazar Nureddin Yıldız'ın Ramazan Risalesi adlı kitabı ücretsiz dağıtıldı.

Ramazan coşkusu, düzenlenen birbirinden güzel etkinliklerle devam ederken, iftar sonrası her gün farklı bir mahallede yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne oluyor. 

Çeşitli ikramların yapıldığı programlarda havai fişek gösterileri, yüz boyama, balon katlama, farklı yarışmalar ve ateşbaz gösterileri ile çocuklar neşeli saatler geçiriyor. Hacivat-Karagöz ve orta oyununu sadece minikler değil, büyüklerde ilgiyle izliyor.

Ortakaraören ve Çavuş Mahallerinde düzenlenen Ramazan Etkinlikleri programına Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinliklerin tamamına katılan ve Seydişehirlilerin Ramazan coşkusuna ortak olan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, amaçlarının öncelikle çocukların yüzünü güldürmek olduğunu belirtti.

Vatandaşlarla bol bol sohbet eden Başkan Tutal “Ramazan mübarek bir ay, on bir ayın sultanı. Kuran-ın indirildiği bir ay. En önemlisi oruç tutuyoruz. Sevabı sadece Allah’tan beklenerek oruçlar tutulursa Allah onların tüm günahlarını siler,  affeder. Yani affın, marifetin, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin olduğu bir ay. 7’den 70 ‘e herkes burada; bunlar güzel şeyler. Bizim değerlerimiz çok güzel’’dedi.

Başkan Tutal’ın mahallelerdeki etkinliklerde bir de sürprizi var. Etkinliğe katılanlara İlahiyatçı Yazar Nureddin Yıldız Hocaefendi’nin ‘Ramazan Risalesi’ adlı kitabını hediye ediliyor. Kitapta Ramazan Ayı’nın Müslümanlar için önemli bir fırsat olduğu, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi için neler yapılması gerektiği anlatılıyor… Seydişehir Belediyesi, tarafından 10 bin adet bastırılan  ‘Ramazan Risalesi’ adlı kitabı ücretsiz dağıtarak gençlerin Ramazan-ı Şerifi daha iyi anlaması ve yaşamasını sağlamayı amaçlıyor.