Başkan Tutal yetimlerle iftar edecek

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Dünya Yetimler Günü’nde ilçedeki yetim ve öksüz çocuklarla iftarda bir araya gelecek.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 2013 yılında yetim ve öksüz çocukları korumak ve kollamak adıyla her sene Ramazan Ayı’nın 15. Gününü Dünya Yetimler Günü ilan etmesinden dolayı Seydişehir’de de ilk defa 250 yetim ve öksüz çocuklarla Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile birlikte iftarda buluşacaklar.

12 Temmuz Cumartesi Dünya Yetimler Günü’nde Nevzat Bey Düğün Salonu’nda yetim ve öksüz çocuklarla iftar programında buluşacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Tutal, “9-11 Aralık 2013 tarihlerinde Gine’nin başkenti Conakry’de düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi 40. Oturumu’nda İHH’nın teklifini görüşen İslam İşbirliği Teşkilatı geçtiğimiz yıl aldığı kararla tüm dünyadaki yetim ve öksüz çocukları korumak, onların mutluluğuna ortak olmak için her yıl Ramazan ayının 15. gününün İslam âleminde Dünya Yetimler Günü olarak idrak edilmesini kararlaştırdı. Bizde ilçemizdeki yetim ve öksüzlerimize sahip çıkmak, onların Ramazan neşelerine ortak olmak amacı ile ilk defa bir iftar programı gerçekleştireceğiz. Seydişehir’de yaşayan 250 yetim ve öksüz çocuğumuzla aynı sofrada bir araya gelip onların gönüllerine umut olacağız. Seydişehir Belediyesi olarak Manevi dünyamızı aydınlatan Ramazan Ayı’nda her kesimle kucaklaşarak, birlikte iftar yaparak paylaşmanın hazzını ve mutluluğunu yaşayacağız.” şeklinde konuştu.