Seydişehir'e yine az kontenjan

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde; 9. Etap makine ekipman desteklemesi için yapılan başvurular, değerlendirilerek Konya geneline ayrılan bütçe doğrultusunda hibe almaya hak kazananlar belirlendi.

34 çeşit tarımsal makine ve ekipman alımına yüzde 50 hibeli desteği kapsamında ilçemizden 53 çiftçinin destek için başvuru yaptığı bildirilirken, başvuru yapan çiftçiler arasından gerekli şartları taşımadığı için 2 kişinin başvurusunun iptal edildiği, diğerleri arasından yapılan değerlendirme sonucuna göre ise 19 kişinin başvurusunun kabul edildiği öğrenildi.

KONYA'DA BİN 28 KİŞİYE DESTEK

 

Konya genelinde bin 28 kişinin destek almaya hak kazandığı öğrenilirken, Seydişehir'e ayrılan 19 kişilik kontenjan ise ilçemiz nüfusuna göre yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi solda sıfır kaldı. Öte yandan Karapınar 65, Kadınhanı 62, Çeltik'te 36 kişi, Beyşehir'de 29, Hüyük'te 19, Ilgın'da 28, Tuzlukçu'da 39, Yunak'ta ise 82 kişi makine desteği almaya hak kazandı.

İlçemizden destek almaya hak kazanan 19 kişiden 3 kişiye el traktörü, iki kişiye yem hazırlama makinesi, 7 kişiye toprak frezesi, 1 kişiye süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 4 kişiye silaj makinesi, 1 kişiye sap toplamalı saman makinası ve 1 kişiye de anıza doğrudan ekim makinesi desteği verilecek.

SEYDİŞEHİR'E 214. 219,00 TL DESTEK

 

9. Etap Makine Ekipman Desteklemesi sonuçları kapsamında Seydişehir'den başvurusu kabul edilen 19 kişiye toplamda 214. 219,00 TL destek verilecek. Başvuru yapanlardan 31 kişinin ismi ise yedek isim listesinde yer aldı.

Kazananların(asil), yedeklerin ve iptal edilenlerin isim listeleri İl/İlçe Müdürlükleri web sitesi ile ilan panolarında görülebilecek. Listeler 23.08.2013-02.09.2013 tarihleri arasında ilan edilecek.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hak kazanan yatırımcılarımızın;

- Desteklemeden faydalanabilmesi için hibe sözleşmesi imzalaması ön koşuldur.

- Hibe sözleşmesi imzalamak için aşağıda belirtilen tarihler arasında İlçe Müdürlüklerine müracaat etmesi gerekmektedir.

- Belirtilen süre içerisinde hibe sözleş-mesi imzalamamaları halinde hibe desteğinden yararlanamazlar.

- Hibe sözleşmesi imzalayıp mal alımından vazgeçen yatırımcıların yerine yedek listeden yatırımcı çağırılmayacaktır.

- Kazananlar(asil) listesinde ismi olup, desteklemeden vazgeçen çiftçilerimizin yukarıda belirtilen tarihlerde müracaat ettikleri İlçe Müdürlüklerine dilekçe vermeleri halinde yedek listeden yatırımcı çağrılıp sözleşme imzalanabilecektir.

- Hibe sözleşmesi imzalayan ve sonrasında mal alımından vazgeçen yatırımcılar, 2 yıl süre ile hibe desteğinden faydalanamazlar.

Hibe Sözleşmesi İmzalama Tarihi: 03.09.2013- 06.08.2013 tarihleri arasında

Sözleşme İmzalanacak Yer: Başvuru yapılan Seydişehir İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü"